Trendig

Var bor Sarder?

Var bor Sarder?

Sardinien (på italienska: Sardegna; Sardìgna/Sardìnna på sardiska) är en italiensk ö i Medelhavet, belägen väster om den italienska halvön. Sardinien är, med en yta på 24 090 km², den näst största ön i Medelhavet efter Sicilien. Sardinien har omkring 1,65 miljoner invånare (2017).

Kan bo i Cagliari?

betyder slott. Staden ligger längst ner på södra Sardinien, vid Golfo degli Angeli. Här bor närmare 178 000 invånare och hela storstadsområdet (inklusive Elmas, Assemini, Capo, Selargius, Sestu, Monserrato, Quartucciu, Quartu Sant’Elena och de övriga 15 kommunerna) har mer än 480 000 invånare.

Vad kallas de som bor i Cagliari?

Cagliari (CA) (latin Carales) är en stad och huvudort på Sardinien, Italien, samt storstadsregion Cagliari, innan 2016 provinsen Cagliari. Staden har 154 500 invånare (2015)….Cagliari[redigera | redigera wikitext]

Cagliari (Casteddu)
Kommun
Yta 85,45 km²
Folkmängd 154 500 (2015)
Befolkningstäthet 1 808 invånare/km²

Vad är Sarder?

Sard betyder i stort sett samma sak som invånare på Sardinien.

I vilket land ligger Sardinien?

Sardinien, är den andra största ön på Medelhavet, den ligger väster om den Italienska halvön. Ön benäms oftast som en mikrokontinent pga dess olika ekosystem; i Sardinien, kan du hitta bergs områden med träd, slätter, klippiga stränder och några av de mest vackra stränderna med kristallklart hav.

Var är det bäst att bo på Sardinien?

Många väljer att åka hit på en sol- eller weekendresa till pittoreska städer som Alghero och Bosa eller till badorter med populära stränder, till exempel San Teodoro, Stintino och Porto Pino. Det många bergen gör att både bergsklättrare och vandrare vallfärdar hit.

Var ligger Smaragdkusten?

Häng med till Sardiniens allra lyxigaste kustremsa: Smaragdkusten. Costa Smeralda, eller Smaragdkusten, som den kallas på svenska är belägen på Sardinens nordost-sida och är i själva verket bara en tio kilometer lång kustremsa.

Share this post