Frågor

Vilken klubba ar bast i bunkern?

Vilken klubba är bäst i bunkern?

SANDWEDGE (54 – 58) DÄR 56 GRADER ÄR DEN VANLIGAST FÖREKOMMANDE. En golfklubba som är ett måste i bagen, följer med på vissa järnset. Detta är klubban som de flesta använder i bunkern samt på korta inspel, en klubba som slås cirka 70-80 meter med full sving.

Vilken bounce i bunkern?

Mindre bounce – (längst till höger) gör det enklare att skära igenom gräset i ruffen, och gräva ned klubbhuvudet i bunkern. Mycket bounce är bra för dig dig som redan tar mycket torv(slår brant på bollen), då behöver du inte en klubba som gräver ned sig ännu mer.

Vilken bounce på wedge?

Har du en brant attackvinkel på din sving och tar stora torvor, så gynnas du av wedgar med hög bounce. Hög bounce är även bra på mjuka och våta underlag. Har du en flack sving och tar små torvor så rekommenderar vi standard eller låg bounce. Låg bounce passar på lite hårdare och torrare banor.

Vilka wedgar har proffsen?

Vad har proffsen i bagen? WITB – Tiger Woods 2019

  • Driver. TaylorMade M5 (9°) Skaft: Mitsubishi Diamana D+ Whiteboard 70TX.
  • Fairwaywoods. TaylorMade M5 Fairway #3 (15°)
  • Järnset. TaylorMade ”P7TW Prototype” (3-PW)
  • Wedgar. TaylorMade Milled Grind (56° & 60°)
  • Putter. Scotty Cameron Newport 2 GSS.
  • Golfboll. Bridgestone Tour B XS.

Hur långt slår man med wedge?

Pitching Wedge (PW) Det är klubban med mer loft efter järn 9. Normalt har de loft på 46-50 grader. Används främst för längre slag in till green, ett proffs kommer att slå en pitching wedge cirka 120 yards.

Vad är det för loft på en pitch?

När du väljer loft på dina wedgar så är det viktigt att du får jämn längd i slagen mellan wedgarna. Generellt sett så utgår man då från att ha rätt loft-intervall på wedgarna. Börja med att säkerställa vilken loft din Pitch har. Exempel: Pitch= 46°, då skall wedgarna ha loft 50°, 54° & 58°.

Share this post