Blogga

Hur man tar sig igenom otrohet?

Hur man tar sig igenom otrohet?

4 steg för att bygga upp förhållandet efter otrohet

  1. Partnern som var otrogen måste äga sitt misstag.
  2. Partnern som var otrogen måste visa att hen anstränger sig för att deras partner ska känna sig trygg och säker.
  3. Kom överens om att inte ha hemligheter och skapa en trygg plats för öppen och ärlig kommunikation.

Vad otrogna gör i mobilen?

Den som är otrogen digitalt stänger ofta av notiser från chatt-appar och sms. Partnern kanske har börjat använda krypterade chatt-appar, som Telegram. Men inte med dig. Platstjänst stängs av i alla appar som har det, som Runkeeper, Google Maps eller om ni delar platsinfo bland kontakter i telefonen.

Var otrogen mot min man?

Relationsexperten Ingemar Gens svarar: Du delar nog dilemmat med väldigt många. Undersökningar visar att ungefär en fjärdedel av svenskarna har varit otrogna någon gång och tio procent har varit det mot sin nuvarande partner. Det är alltså inte alldeles ovanligt, men absolut ingenting ”som alla är”.

Hur ska man bearbeta otrohet?

Få den som varit otrogen att ta ansvar för vad som hänt och vilja arbeta med sig själv för att återbygga tilliten med sin partner igen. Ta ett beslut att tillsammans helhjärtat satsa på att bygga upp relationen igen. Att förlåta på djupet, läka och utvecklas tillsammans över tid.

Vad räknas som att man är otrogen?

Det finns ingen absolut definition av vad otrohet är. Vissa ser det som otrohet om partnern endast tänker tanken på att vara med någon annan, medan andra inte har några problem med att partnern kysser eller har sex med andra personer.

Hur ofta är folk otrogna?

Otrohet är ett tabu som är vanligare än vad man kanske tror. En färsk undersökning visar att 25 procent av svenska folket någon gång har varit otrogen. Annons: Den huvudsakliga orsaken till att vi är otrogna är attraktion till en annan person än vår partner.

Är det alltid fel att vara otrogen?

– Otroheten kan bli som en väckarklocka som gör att man aktivt börjar prata om vad det är som inte fungerar i relationen. Allra oftast är problemen inte bara ens ”fel”, utan handlar ofta om hur man kommunicerar med varandra, hur man kan berätta om vad man behöver, lyssna på och bekräfta varandra.

Share this post