Populära

Far man ha samlag innan aktenskap inom kristendomen?

Får man ha samlag innan äktenskap inom kristendomen?

Det kan sammanfattas som så: ”Det sexuella samlivet hör till det livs- långa äktenskapet mellan man och kvinna.” Detta får konsekvensen att sexuellt samliv utanför äktenskapet är i strid med Guds vilja. Det drab- bar både otrohet, sex före äktenskapet och sex mellan två personer av samma kön.

Får man kyssas inom kristendomen?

Det har inte varit tradition här, och kyrkan har till och med uttalat sig emot det. Här är traditionen att paret går fram tillsammans; kvinnan överlämnas inte från en man till en annan.

Hur ser man på äktenskapet inom kristendomen?

Det heliga äktenskapet Äktenskapet mellan man och kvinna är enligt den katolska och den ortodoxa kyrkan en helig handling genom vilken mannen och kvinnan förbinder sig att leva med varandra. Äktenskapet är evigt och därför är skilsmässa egentligen inte möjlig.

Hur ser man på äktenskapets roll funktion i kristendomen?

Det heliga äktenskapet När mannen och kvinnan ingår äktenskap – genom den kristna vigselceremonin – lovar de varandra trohet inför prästen och kyrkan (som är Guds förlängda arm) och blir därigenom en del av kyrkan. För att äktenskapet ska vara giltigt krävs att både mannen och kvinnan är döpta.

Hur ser man på äktenskap inom islam?

En muslimsk syn på äktenskap. Äktenskapet kan ses som en plikt bland muslimer. En kvinna kan inte gifta sig med en icke-muslim, eftersom barnen skulle tilldelas mannens religion. För män är det möjligt att gifta sig med icke-muslimska kvinnor, då deras barn blir muslimer.

Vad tror män på om män är kristen?

Den kristna läran Trosbekännelsen läses varje söndag av präster i tusentals kyrkor runt om i världen. Kristna tror på en treenig Gud. Med det menas att det bara finns en Gud, men som visar sig i tre olika gestalter eller väsen: Fadern, Sonen och som den heliga Anden.

Share this post