Blogga

Kan man spela fotboll om man har diabetes?

Kan man spela fotboll om man har diabetes?

För det är viktigt att ta väl hand om sin diabetes när man idrottar, annars så gör man inte bra ifrån sig. Jag kämpar verkligen för att ligga bra i blodsockret och det tycker jag att jag gör. Jag har en speciell kost också för att det funkar bra för min diabetes.

Har Molly Sanden diabetes?

Efter nio timmars väntan på en akutmottagning i Barcelona fick hon beskedet, det var typ 1-diabetes. – Det kändes så konstigt, det kändes som att de pratade om någon annan, säger Molly Sandén.

Har Peter Jihde diabetes?

Familj: Fru Karin, tre barn. Bor: I Stockholm. Gör: Journalist och programledare på TV4. Diagnos: Typ 1-diabetes.

Hur vet man om man är diabetiker?

De första tecknen brukar vara stora urinmängder, ökad törst och onormal trötthet, ibland också viktnedgång. Synförsämring är också ett vanligt symptom då höga blodsockervärden påverkar linsens brytningsförmåga.

Kan man träna med diabetes?

För människor som har insulinbehandlad diabetes gör träningen i sig att behovet av insulin minskar. – Den mängd man ger fungerar bättre, man blir mer insulinkänslig och det blir lättare att hålla vikten. Enligt Peter Adolfsson spekuleras det också i att de som tränar regelbundet är mer lyckliga.

Kan man träna bort diabetes?

– Man kan inte generellt säga att fysisk aktivitet skyddar mot eller kan behandla diabetes, eftersom det är skillnad på diabetes typ 1 och typ 2 i det fallet. Man kan inte ersätta insulin helt med motion!

Hur påverkar träning diabetes?

Motionen har en rad gynnsamma effekter vid typ 2-diabetes. Blodsockret förbättras eftersom regelbunden fysisk aktivitet ökar upptaget av glukos i muskelcellerna. På lång sikt ökar insulinkänsligheten och insulinresistensen minskar.

Vem är Molly sandens halvbror?

Hon var nio år då, och i turbulensen kring uppbrottet fick hon veta att hon har ett halvsyskon på ena förälderns sida, en lillebror som varken hon eller hennes två helsyskon kände till tidigare. Det skulle dröja fram till att hon skrev låten Lillebror innan hon tog kontakt med honom.

Share this post