Populära

Nar kan barn borja trana hockey?

När kan barn börja träna hockey?

Om du är stor och stark som spelare ska du samtidigt vara smidig som en katt för att klara snabba förflyttningar i alla riktningar. För att lära sig allt detta krävs många års av träning och oftast tar det ca fyra-fem år innan barnen börjar behärska alla åkstilar.

När är det försent att börja spela hockey?

Det är faktiskt aldrig för sent att börja spela hockey även om man tror att det är det så man kan börja spela även om man är junior. Här kommer lite tips om vad man ska tänka på. För det första så behöver man verkligen inte ha full hockeyutrustning när man ska börja.

Hur gammal måste man vara för att tacklas i hockey?

I vilken ålder får man börja tacklas? Inom svensk ishockey får man börja tacklas det året man spelar U12-hockey. När man införde tacklingsförbudet handlade det om att läkare slog larm om riskerna för ej färdigväxta kroppar. 2003–2004 infördes tacklingsförbud i svensk hockey från 14 års ålder.

Hur börjar man i hockey?

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de allra yngsta. Här får barnen möta en verksamhet där glädje och lek är i fokus samtidigt som man får lära sig grunderna inom ishockey. Startdatumen varierar över hela landet. Självklart kan även barn i äldre åldrar börja spela ishockey.

Hur mycket kostar hockey per år?

Hur mycket du kommer lägga på att spela ishockey beror till stor del på din ålder. Ju äldre du är, desto mer kostar det att träna, per säsong. Tar vi medlemskap i Frölunda HC så börjar kostnaden för träning på 3 200 kronor, medan den slutar på 6 500 kronor.

Hur får man tacklas i hockey?

I Närkamppspelet är det viktigt att du som spelare tar ansvar och respekterar din motståndare. Det är aldrig tillåtet att tackla någon mot huvudet eller i ryggen. Tackla bara en spelare som är beredd. Du har själv ansvar för din kropp och för dina handlingar.

Share this post