Ny

Hur ar BBR uppdelad?

Hur är BBR uppdelad?

BBR är indelad i avsnitt BBR är indelad i åtta olika avsnitt. De två första avsnitten är gemensamma regler som gäller oavsett vilket krav det gäller och dessa avsnitt behöver därför läsas av alla som kommer i kontakt med BBR.

När gäller bbr29?

Den nya, konsoliderade versionen, av Boverkets Byggregler BBR 29 är en sammanställning av alla bestämmelser, från grundförfattningen BFS 2011:6, till den senaste ändringsförfattningen BFS 2020:4, BBR 29, som trädde i kraft den 1 september 2020.

Måste man följa Boverkets byggregler?

I Boverkets konstruktionsregler, EKS, finns både föreskrifter och allmänna råd. Föreskrifter ska alltid följas. Ett allmänt råd anger ett sätt att uppfylla en bindande regel, till exempel en föreskrift.

Hur hänvisa till BBR?

Hänvisningar till BBR När man hänvisar till BBR bör man hänvisa till grundförfattningsnumret. Om man vill hänvisa till BBR vid en viss tidpunkt bör man även lägga till BFS nummer för den sista ändringen, till exempel Boverkets byggregler, BFS 2011:6 med ändringar t.o.m. BFS 2016:13, BBR.

När träder BBR 29 i kraft?

BBR 29 – BFS 2020:4. Ändringsförfattning. Ikraftträdande 1 september 2020. Övergångstid för vissa regler till 1 september 2021.

När började BBR 29 gälla?

Sammanställning av bestämmelser Den konsoliderade versionen av BBR är en sammanställning av alla bestämmelser, från grundförfattningen BFS 2011:6, till den senaste ändringsförfattningen BFS 2020:4, BBR 29, som trädde i kraft den 1 september 2020.

Hur är kraven utformade enligt BBR?

Det ställs krav på utrymningsvägar, skydd mot uppkomst av brand, brandspridning inom en byggnad och mellan byggnader, bärförmåga vid brand samt anordningar för brandsläckning. Hygien, hälsa och miljö beskriver hur byggnaden ska utformas för att inte påverka människor negativt.

Vad gör Boverket?

Boverket är förvaltningsmyndighet för frågor om byggd miljö, hushållning med mark- och vattenområden, fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelse, boende och bostadsfinansiering. Boverket tillhör Finansdepartementet.

Vilken myndighet ansvarar för BBR?

Staten anger ramarna för planering och byggande genom plan- och bygglagen, PBL, som beslutas av riksdagen och plan- och byggförordningen, PBF, som beslutas av regeringen. Regeringen har även en roll som överprövande myndighet om länsstyrelsens beslut att upphäva ett lov eller förhandsbesked överklagas.

Share this post