Blogga

Vart tar pull ups?

Vart tar pull ups?

– En pull up gör du med ett så kallat pronerat grepp som är ett överhandsgrepp där handflatorna är vända ifrån dig. Greppet ska även vara bredare än axelbrett på stången. En chin gör du däremot med ett så kallat supinerat grepp, ett underhandsgrepp där handflatorna är vända emot dig.

Vad är den vanligaste formen av fotboll?

Den vanligaste formen av fotboll spelas med elvamannalag, det vill säga en målvakt och tio utespelare i vardera laget. Matcherna spelas normalt i två halvlekar på 45 minuter vardera med en halvtidspaus runt 15 min. Det lag som gjort flest mål då matchen är slut har vunnit.

När ska Fotbollen spelas i Sverige?

Upp till 13 års ålder spelas fotbollen i Sverige på minder fotbollsplaner med 7 spelare på vardera lag (11 för seniorer). En 7-mannaplan ska vara mellan 60 – 80 meter lång och 35 – 50 meter breda. Målen ska vara 5 meter breda och 2 meter höga.

Vad är en fotbollsplan?

Planen i fotboll. Huvudartikel: Spelplanen (fotboll) En fotbollsplan är rektangelformad och uppdelad i två planhalvor, den är 45-90 meter bred och 90-120 meter lång, underlaget ska vara gräs, konstgräs eller grus. Spelplanens standardiserade mått för internationella matcher är 64-75 meter bred och 100-110 meter lång.

Vad är fotbollen av läder?

Fotbollen är av läder eller annat passande material, exempelvis vinyl. Den finns i storlek 1, 2, 3, 4 och 5, där storlek 5 används av seniorspelare, och 3 och 4 används av pojk- och flicklag i yngre åldrar.

Pull-ups aktiverar huvudsakligen dina lats, de vingformade musklerna som löper längs ryggen och sträcker sig ut mot sidorna och höfterna. Men de är också bra för armar (biceps, underarmar och triceps), axlar, bröst, mellanrygg, övre rygg och alla små muskler längs ryggraden (erector spinae).

Hur många pull ups klarar du?

– Om du är en kille som tränar regelbundet bör du kunna klara mellan fem och åtta stycken. Tjejer har det alltid lite tuffare när det kommer till den här typen av övningar eftersom ni inte har lika mycket muskelmassa som killar.

Hur många chins kan du göra?

Träningsprogram chins / pull-ups Ta antalet pull-ups som du klarar idag och dela antalet på två. Du har nu fått fram hur många chins som du ska göra till varje set de första två veckorna. Detta är ett simpelt upplägg att addera till ditt träningsprogram.

Hur tränar man trapezius?

Övre trapezius: Hängande shrugs (hantlar/vikt hängande ner i händerna) Farmers walk. Marklyft, eller marklyft med kettlebells eller trapbar….Nedre trapezius:

  1. Y-lyft magliggande på bänk.
  2. Hängande shrugs.
  3. Hantelshrugs överhuvudet (raka armar upp i luften)
  4. Chins och pullups.
  5. Stående press.

Share this post