Ny

Vad ar syftet med en dagbok?

Vad är syftet med en dagbok?

En dagbok är en berättande text där en person berättar om hän- delser och upplevelser som han eller hon har varit med om. Innehållet i en dagbok kan variera beroende på vilket syfte man har med den. En del använder dagboken som en slags minnesbok för att till ex- empel berätta vad de har gjort och vilka de har träffat.

Varför är det bra att skriva dagbok?

Det finns en hel del forskning på hur dagboksskrivande främjar välmåendet, men också saker som minnet och din intelligens. Genom att skriva regelbundet skapar du insikter om din tillvaro. Även om du inte alltid går tillbaka i dina tidigare anteckningar så uppmuntrar skrivandet dig att fundera över din situation.

Måste man skriva dagbok varje dag?

Genom att regelbundet skriva dagbok blir man också mer fokuserad på vad man håller på med och vad man vill åstadkomma – och det blir lättare att undvika att göra samma misstag mer än en gång. Tusen saker virvlar genom huvudet varenda dag. Det gör det svårt att veta vilka tankar man ska fokusera på.

Hur man skriver en dagbok?

Att föra dagbok måste faktiskt inte bara handla om att SKRIVA. Tycker du bättre om att rita och teckna, så kan du självklart göra det! Rita en liten figur för varje dag, kanske på något som du uppskattat lite extra, eller som varit typiskt för just den dagen.

Kan man dagbok?

Man kan skriva dagbok på olika sätt och av olika anledningar. Många använder dagboksskrivandet som ett redskap för målsättning. Genom att skriva om både drömmar och mål signalerar man till sig själv att det här är viktigt för mig, och därmed kan det bli lättare att faktiskt ta sina drömmar och mål på allvar.

Var utspelar sig dagbok för alla mina fans?

Boken utspelar sig i skolan runt omkring Gregs hus och hos Rowley och kvarteret. Boken utspelar sig i en kall miljö, lite som vår och vinter. Det känns väldigt verkligt med miljön.

Hur kan jag skriva en berättande text?

Att kunna skriva en berättande text med inledning, handling och avslut, är ett av kunskapskraven i år 3. Likaså att kunna skriva en faktatext utifrån givet innehåll. Vi har upplevt att den berättande texten är svårare än den beskrivande. Till en berättande text behöver du erfarenheter och en del fantasi.

Vad kan en berättande text handla om?

När du skriver en text berättar du inte bara händelseförlopp. Du gör också beskrivningar. Beskrivningar av människor, miljöer eller saker.

Share this post