Trendig

Vad raknas som energidryck?

Vad räknas som energidryck?

I dagsläget finns ingen lag om åldersgräns och energidryck. Däremot har dagligvaruhandeln själva utfärdat en rekommendation om åldersgräns på 15 år. Enligt gällande EU-regler ska drycker som innehåller mer än 150 mg koffein/liter märkas med texten ”Hög koffeinhalt.

Är Nocco en energidryck?

– Livsmedelsverkets definition av energidryck lyder: ”Energidrycker är söta läskedrycker som oftast innehåller koffein, glukuronolakton, taurin och B-vitaminer.” NOCCO är en funktionsdryck som skiljer sig från beskrivningen på flera punkter – den innehåller varken socker, taurin eller glukoronakton och finns med och …

Hur farligt är Nocco?

Den populära energidrycken Nocco säljs i flera smaker. Vissa av burkarna innehåller höga mängder koffein, något som experterna menar kan vara farligt. – Koffeinmängden kan snabbt bli för hög i förhållande till rekommenderat intag för barn och unga, säger idrottsvetaren Therese F Mathisen, till norska TV2.

Hur onyttigt är Red Bull?

Innehåller lika mycket socker som Coca cola. Enligt samma experter innehåller en Redbull lika stor mängd socker som sju sockerbitar – lika mycket som Coca cola. Det innehåller också citronsyra som kan fräta på dina tänder.

Koffein brukar vara gemensam nämnare för det som marknadsförs som energidrycker. Energidrycker är söta läskedrycker som oftast innehåller koffein, glukuronolakton, taurin och B-vitaminer, men variationerna är många. Det finns ingen ”laglig” definition för drycker som kallas energidrycker.

Får man dricka Nocco om man ammar?

Vi rekommenderar inte barn, gravida och ammande personer eller personer känsliga för koffein att konsumera NOCCOs produkter.

Kan man dricka energidryck när man ammar?

Undvik läsk, energidrycker och saft, eftersom de varken ger dig eller barnet någon näring utan bara onödiga kalorier. Du kan dricka kaffe och te när du ammar. Den lilla mängd koffein som förs över via bröstmjölken skadar inte barnet.

Kan man dricka Celsius när man ammar?

Vi rekommenderar inte barn, gravida och ammande personer eller personer känsliga för koffein att konsumera Celsius produkter.

Share this post