Blogga

Vad ar en hybrid arbetsplats?

Vad är en hybrid arbetsplats?

Med en hybrid arbetssätt menar man att medarbetarna både har möjlighet att arbeta på distans och förväntas vara på kontoret några dagar i veckan. Arbeta på distans kan innebära att medarbetaren arbetar hemifrån, på ett kontorshotell eller på andra ställen, allt enligt överenskommelse med arbetsgivaren.

Vad innebär Hybrid Remote?

På en hybrid arbetsplats kombineras remote work med arbete på kontor. Här kan medarbetarna välja att jobba alla sina timmar på distans, medan andra väljer att komma in till kontoret ett par dagar i veckan. En annan lösning är ”Hub-and-spoke offices”.

Vad är Hybrid kontor?

Hybridkontoret och arbetsmiljön. Hybridkontor har blivit allt vanligare. Det innebär att man kombinerar arbete i företagets lokaler med arbete på distans, vanligtvis hemma. Det finns frågor som är bra att tänka igenom om man planerar hybridverksamhet.

Vad är viktigt för dig i ditt arbete?

Arbetsmiljö Ofta kommer ”trevliga kollegor” högt upp på önskelistan över vad som är viktigt för att trivas på jobbet. Många yrkesroller kräver att vi har mycket kontakt med de som jobbar inom samma organisation. Därför är det naturligt att de sociala relationerna och samarbete påverkar trivseln på jobbet.

Vad är en flexibel arbetsplats?

Det börjar med en inledande dialog mellan medarbetare och närmaste chef där man pratar igenom önskemål och förväntningar. Utgångspunkten är att båda parter värnar om bolagets intressen. Flexibelt arbetsliv innebär att medarbetaren, utifrån sina och teamets arbetsuppgifter, kan bestämma var och när hen önskar arbeta.

Hur ser framtidens arbetsplats ut?

Pandemin har fått oss att adoptera nya arbetssätt. Organisationer måste tänka om gällande deras arbetsplats och rollen av deras kontor för att skapa säkra, produktiva och trivsamma jobb och liv för sina anställda.

Vad betyder att jobba Remote?

Att arbeta remote behöver inte nödvändigtvis betyda att jobba hemifrån. Det betyder att du arbetar helt digitalt och kan jobba från vilken plats på jorden som du vill, bara du har internetuppkoppling och en dator vanligtvis.

Hur ser du på att jobba Remote?

Till skillnad från på jobbet då du förmodligen gör små utflykter till kaffeautomaten eller fikarummet. Se till att göra små avbrott och gå ut – om så bara runt kvarteret om du vill undvika folksamlingar. Du får frisk luft och nya intryck som omväxling till Slack, videomöten och stirrande in i samma vägg.

Varför Aktivitetsbaserat arbetssätt?

Aktivitetsbaserat arbetssätt ökar flexibiliteten Genom aktivitetsbaserat arbete ökar möjligheten för de anställda att variera och bestämma över sitt arbete. Det ger också större flexibilitet åt arbetsgivaren att anpassa lokalerna till fler eller färre medarbetare.

Hur kan ditt sätt att tänka vara viktigt när du arbetar?

6 viktiga saker som du kan göra för att tänka mer positivt

  1. Fokusera på rätt saker. Lyft fram framgångar och sluta älta gamla misslyckanden.
  2. Tänk på vd du säger och på vad du tänker. Ord är viktiga.
  3. Uppskatta allt positivt du har.
  4. Styr hjärnan i rätt riktning.
  5. Att tro är att göra.
  6. Slumpen är ingen tillfällighet.

Vad är viktigt för att du ska trivas på jobbet?

6 avgörande saker som krävs på jobbet för att vi ska trivas (och stanna kvar)!

  1. Att ha kul. Att trivas och ha kul på jobbet är viktigt!
  2. Att vara stolt över sitt arbete/arbetsplats.
  3. Goda jobbrelationer.
  4. Känslan av att tillhöra teamet.
  5. Självständighet med tydliga mål.
  6. Utvecklingsmöjligheter.

https://www.youtube.com/watch?v=yUmITevHSXI

Share this post