Trendig

Ar lask bra for kroppen?

Är läsk bra för kroppen?

US Framingham Heart Study visade att ett intag av mer än 350 milliliter läsk varje dag ökar risken för bland annat fetma, metabola syndrom (som i sin tur ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes typ 2), högt blodtryck och högt kolesterol. Forskare har även hävdat att läsk kan vara lika skadligt som rökning.

Vad är läsk dåligt för?

Försvagade ben: Berövar kroppen på kalcium. Viktuppgång: På grund av de höga mängderna socker i läsk (till och med light- och lättversioner). Sänkt immunförsvar: Du drabbas lättare av sjukdomar från virus och bakterier. Fler allergier.

Kan man dö av för mycket läsk?

En ny studie visar att människor som regelbundet dricker läsk, både av vanlig sort och lightvarianter, löper större risk att dö av hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Att avnjuta en burk läsk då och då är helt lugnt – men det kan vara livsfarligt att göra det dagligen, enligt en studie som The Mirror skrivit om.

Vad händer med kroppen när man dricker Cola?

Coca Colans höga sockerinnehåll i kombination med koffein gör att din blodsockernivå kommer att gå snabbt upp och ner, vilket varken är bra för hälsan eller humöret. Regelbunden konsumtion av drycken kan dessutom leda till ökat blodtryck och andra sjukdomar relaterade till högt intag av socker.

I studie efter studie konstateras att dessa ökar risken för flertalet av våra vanligaste sjukdomar inklusive fetma och karies. Ju mer läsk vi dricker desto större risk att få en sjukdom, öka i vikt och att få karies, menar Ingrid Larsson.

Är läsk dåligt?

En studie från Harvard University från 2012 visar att personer som dricker en burk läsk om dagen dramatiskt ökar risken för att drabbas av kronisk hjärtsjukdom jämfört med dem som drack minst läsk. De som drack mest hade 20 procent förhöjd risk att få en hjärtattack.

Är beroende av Coca-Cola?

– Coca-Cola är inte beroendeframkallande, varken på grund av koffein, socker eller andra ingredienser, säger Anna Lindfeldt som är Public Relations Manager.

Share this post