Rekommendationer

Hur ska man forvara broccoli?

Hur ska man förvara broccoli?

Förvara broccoli i kylen. Helst i plastpåse eftersom den är känslig för etylengas som utsöndras av andra grödor och får blommorna att utvecklas mycket fortare. Eller koka broccolibuketter någon minut i saltat vatten, kyl i kallt vatten och stoppa i frysen.

Hur länge håller en broccoli i kylen?

Broccoli förvaras bäst i plast, i kylskåp. Den står sig då ett par veckor, medan den blir gul och tappar smaken redan efter ett par dagar i rumstemperatur. Det går utmärkt att frysa in broccoli både färsk och tillagad.

Hur förbereder man broccoli?

Tillagning

  1. Koka upp några dl vatten i en kastrull. Gärna med lock.
  2. Tillsätt salt.
  3. Rensa, skölj och skär broccolin i buketter. Dela stora buketter i halvor eller i önskad storlek.
  4. Tillsätt broccolibuketterna och koka dem under lock i 2 minuter.
  5. Häll av broccolin i durkslag och servera dem direkt.

Hur fryser man färsk broccoli?

Koka den inte för länge eftersom den då förlorar näringsämnen och vitaminer. Lägg över din broccoli i en skål med kallt vatten för att sänka temperaturen. Slutligen kan du lägga in den i frysen för förvaring, antingen i en lufttät behållare eller i en fryspåse.

Kan man frysa in färsk broccoli?

Varje broccolibukett eller bit av stam sprider jag ut på bakplåtspapperet och styckfryser tills de är genomfrysta och kan stoppas i en påse eller låda. Bakplåtspapperet brukar få ligga kvar eftersom jag kontinuerligt förväller mer broccoli, allt eftersom det finns buketter att skörda.

Är broccoli miljövänligt?

Broccoli är, liksom de andra kålsläktingarna, en klimatsmart gröda som inte kräver mycket mark att odla. Användningen av bekämpningsmedel kan dock vara hög och odlingen i södra Europa kan ha hög påverkan på vattenresurserna. Visste du att hela broccolin är god att äta – både stammen och bladen?

Måste man Förvälla broccoli?

Är bitarna så små som på bilden högst upp, behövs bara en minut i det kokande vattnet. Det är inte meningen att bitarna ska vara helt genomkokta utan lättkokade. När en omgång är klar, lägger jag ner nästa i samma vatten som innan. Kastrullen med vattnet får stå och koka tills all broccoli har blivit förvälld.

https://www.youtube.com/watch?v=UJeJE8XnrkI

Share this post