Trendig

Vad ar imponerad?

Vad är imponerad?

Ordet imponerande är en synonym till slående och spektakulär och kan bland annat beskrivas som ”som imponerar, som inger respekt”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av imponerande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Imponerad kan beskrivas som ”perfektparticip av imponera; som känner ett starkt positivt intryck (till någon)”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av imponerad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är imponerad av synonym?

Se nedan vad imponerad betyder och hur det används på svenska. Imponerad betyder ungefär detsamma som hänförd.

Vad är ett vindfång?

Vindfång betyder i stort sett samma sak som farstu.

Vad betyder Örlig?

Örlog (eller örlig) är ett gammalt germanskt och fornnordiskt ord (isländska örlygi), som ursprungligen betydde ”edbrytning” eller öde/olycksöde, och som slutligen stannade vid betydelsen krig, framförallt till sjöss.

Vad betyder ordet Örlog?

SvenskaRedigera Etymologi: Örlog härstammar från det tyska ordet orloch, som betyder krig eller strid. Grammatik: Som förled i sammansättningar används örlogs-. Användning: Ordet används främst som förled i sammansättningar för att beteckna att efterledet har att göra med flottan.

Vad är sumpig?

Ordet sumpig är synonymt med sank och kan beskrivas som ”som utgörs av, växer i, är belägen på, präglas av eller har avseende på sump (område); om mark(område o. d.): ofta liktydigt med: sank, vattensjuk, dyig eller träskartad o. d.”.

Vilken del av kroppen är bålen?

Magens och ryggens muskulatur är det vi kallar bålmuskulatur. Bålen är kanske kroppens viktigaste muskelparti. Det är bålens muskulatur som skyddar vår ryggrad, och därmed våra nervtrådar, från att hamna i ofördelaktiga positioner.

Vad är en överman?

En överman är ju en överlägsen motståndare, ofta inom ett visst område: Kalle var van vid att alltid vara bäst i matematik, men i Lisa mötte han sin överman.

Vad menas med att möta sin överman?

Ordet överman är en synonym till besegrare och vinnare och kan beskrivas som ”bättre motståndare”.

Är en koloss?

Ordet koloss är en synonym till gigant och jätte och kan bland annat beskrivas som ”jätte”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av koloss samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur ser en slätt ut?

beteckning på ett större, plant område som antingen utgörs av berggrund eller sediment. En slätt som utgörs av berggrund kallas peneplan och har vanligen bildats genom erosion eller betingas av att berggrunden består av horisontellt lagrade bergarter. En slätt som är högt belägen kallas högslätt.

Share this post