Rekommendationer

Ar det nyttigt med juice?

Är det nyttigt med juice?

Juice i sig är inte onyttigt, men innehåller mycket socker utan att ge någon större mättnad. Jag skulle rekommendera att äta frukt istället för att dricka den, säger Actics kostexpert Lisa Johansson. Ja, problemet med juice är just att det går fort att få i sig stora mängder kalorier och socker utan att bli mätt.

Är det bra att dricka apelsinjuice?

Myt 2: Juice har ett högt GI-värde Apelsinjuice innehåller 9 % sockerarter, varav 27 % är druvsocker, 29 % fruktsocker och 44 % sackaros. Fruktsocker har lägst GI av alla sockerarter. ”Det betyder inte att man ska överkonsumera juice. Vår rekommendation är att man dricker ett litet glas juice per dag.”

Varför är färskpressad apelsinjuice bra?

Färskpressad/nypressad juice är utan konserveringsmedel och tillsatser samt är nyttigare än juice gjord från koncentrat. En juice som inte märkts som färskpressad är ofta värmebehandlad för att ha ett längre hållbarhetsdatum, och i den processen har också mycket av den ursprungliga näringen gått till spillo.

Är juice ett bra alternativ till frukt?

Är juice nyttigt eller inte? Förutom att du kan få i dig mer kalorier än du behöver, så går du miste om kostfibrer genom att dricka juice istället för att äta frukt. För personer som har svårt att äta grönsaker och frukt kan juice vara ett bra alternativ. Bättre att dricka frukt än att inte äta det alls.

Är juice bättre än läsk?

Tack vare vitaminerna är juice mycket nyttigare än läsk, men när det kommer till sockerinnehållet är vanlig juice precis lika sött som läsk. Att sockret i juicen uteslutande kommer från frukten förändrar ingenting när det gäller kaloriinnehållet, som är ganska högt.

Kan man dricka för mycket apelsinjuice?

Är apelsinjuice bra för kroppen?

Eftersom C-vitamin kan vara effektivt mot fria radikaler innebär det att intag av till exempel apelsinjuice regelbundet skyddar mot ålderstecken såsom rynkor. Apelsiner innehåller också mycket kalcium som bidrar till en bättre tandhälsa och därmed också till ett vackrare leende.

Vad är apelsinjuice bra för?

Share this post