Frågor

Ar gurkmeja bra for hjartat?

Är gurkmeja bra för hjärtat?

Bra för blodcirkulation & hjärta Flera av de studier som gjorts på kurkumin visar att ett dagligt intag kan sänka det skadliga kolesterolet och förhindra åderförkalkning.

Hur används gurkmeja i Ayurveda?

Gurkmejans användning inom ayurveda är välkänd och kryddan har använts till att behandla massa olika tillstånd. På senare tid har även den moderna, västerländska medicinen börjat få upp ögonen för de positiva effekterna. 2-4 cm färsk gurkmeja = 1 matsked riven gurkmeja = 1 tesked mald gurkmeja.

Vad innehåller gurkmejan?

Gurkmejans främsta aktiva ingrediens heter curcumin, men den gyllengulla kryddan innehåller totalt cirka 20 olika substanser som tillsammans hjälper till att hämma inflammationer i kroppen.

Hur mycket curcumin innehåller gurkmeja?

* Gurkmeja innehåller curcumin som motverkar och reverserar (läker) bland annat cancer, artrit och Alzheimerz. Laboratorieförsök har visat hejda tillväxten av bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer. I studier togs upp till åtta gram curcumin dagligen till cancerpatienter utan att få några negativa sidoeffekter.

Hur hämmar jag gurkmejan?

Gurkmejan består till fem procent av curcumin, det pigment som ger den gula färgen och motverkar inflammation genom att hämma cellernas utsöndring av en central, inflammatorisk signalmolekyl. Curcumin hämmar också vissa processer och förhindrar därmed att inflammationsproteinet vilket hämmar inflammatoriska mediatorer.

Hur ska man äta gurkmeja?

Att sjuda gurkmejan i max 10 minuter kan lösa ut kurkuminet och öka upptaget visar en amerikansk studie. Ett alternativ är att blanda gurkmeja i en kopp te eller lite hett vatten. Tänker även att det är grymt att helt enkelt ha gurkmeja i alla former av matlagning.

Vad innehåller curaMIN?

Den unika effekten hos curaMIN är resultatet av en väldokumenterad kombination av två samverkande växtextrakt: Gurkmeja (BCM95®) med naturligt innehåll av Turmeroner (eteriska oljor från Gurkmeja) och högkoncentrerad Boswellia (BosPure®).

Share this post