Trendig

Hur mycket gar man upp i vikt under julen?

Hur mycket går man upp i vikt under julen?

”Enligt en undersökning gjord av SIFO på uppdrag av Itrim, hävdar 38 procent att de går upp i vikt under julen. 67 procent svenskar lägger på sig minst 2 kilo under julhelgen – eller mer. Det blir 5 miljoner svenska kilon tillsammans.

Hur många kalorier i Janssons frestelse?

Det finns 161 kalorier i 100 g.

Är julmat nyttigt?

Inte skall du behöva tänka på vikten när du äter julbord. Lagar du några av mina smala julbordsrätter så behöver du inte fundera alls, bara njuta av god mat! Skinkan är mager, röd- och brunkål är bra, sillen och laxen är nyttiga men 3 tallrikar med nyttig mat blir förstås för många kalorier.

Hur mycket kalorier innehåller julskinka?

Julskinka (kokt) Näringsdeklaration per 100g: KJ 650; Kcal 150; Fett 8,1g varav mättat fett 3,2g; Kolhydrater 0,6g varav sockerarter 0,6g; Protein 19 g; Salt 2,7g.

Vad är nyttigt på julbordet?

För hälsans skull bör du välja inkokt eller ugnsbakad lax framför den gravade som innehåller en hel del socker och salt. Sillen innehåller dock tyvärr ofta en hel del socker, och se upp för de krämiga inläggningarna som ofta också innehåller en del fett. Bäst är sillar med klart spad.

Kan man gå upp i vikt över en helg?

Visst går det teoretiskt att gå upp flera kilon över helgen, men eftersom du inte ser någon skillnad på vågen verkar det vara balans på intag och utgifter som du äter nu. Det viktigaste är att hitta ett sätt att äta och leva på lång sikt, utan dåligt samvete.

Hur mycket kan man gå upp på 2 veckor?

Det tar tid att öka i vikt, ungefär ett halvt kilos viktuppgång per vecka är rimligt. Här är några tips: Försök att äta sex måltider varje dag, frukost, lunch, middag, två mellanmål och ett kvällsmål. Ett bra mellanmål kan till exempel vara mjölk, fil eller yoghurt, en smörgås och en frukt.

Share this post