Ny

Hur manga gram C vitamin i en apelsin?

Hur många gram C vitamin i en apelsin?

Livsmedel med vitamin C

Livsmedel mg/100g
Apelsin 53
Citron 53
Lantpaté 51
Frukostost 13% 50

Vilken citrusfrukt innehåller mest C vitamin?

Apelsin innehåller 53 milligram vitamin C per 100 gram och 100 g av frukten ger dig 66,3 % av det dagliga rekommenderade intaget av C-vitamin.

Hur mycket Cvitamin per dag?

Hur mycket C-vitamin behöver vi?

Grupp/Ålder Rekommenderat intag per dag
Barn 10-13 år 50 milligram
Vuxna 75 milligram
Gravida 85 milligram
Ammande 100 milligram

Apelsin innehåller 53 milligram C-vitamin per 100 gram.

Hur får man i sig tillräckligt med C vitamin?

C-vitamin finns i de flesta grönsaker, bär och framförallt citrusfrukter. En vuxen person får till exempel i sig dagsbehovet genom att äta någon av följande saker: En stor apelsin. En tredjedels paprika.

För att få i sig det dagliga behovet kan man till exempel äta just en stor apelsin, en tredjedels paprika eller tre brysselkål. En vuxen person behöver ungefär 75 mg C-vitamin varje dag.

Vilken frukt innehåller mer C-vitamin än apelsin?

Jordgubbar. Till och med jordgubbar innehåller mer C–vitamin än apelsin. 61 mg per 100 g vilket motsvarar 76,3 % av RDI.

Hur ska man ta C-vitamin?

För maximalt upptag kan vitamin C intas både morgon och kväll, kombinera gärna med järn då upptaget optimeras med vitamin C. Omega 3 kan tas när som helst under dagen och är även den bra att inta flera gånger på ett dygn.

Vilken form av C-vitamin är bäst?

Bästa C-vitamin tablett: Healthwell Vitamin C Detta är en mycket ren produkt som kommer i förpackningar om 100, 200 eller 300 kapslar. Healthwell har satsat på att framställa det antioxidativa och immunboostande C-vitaminet från nyponpulver, citrusbioflavonoider och askorbinsyra.

https://www.youtube.com/watch?v=cEZnLAJazqU

Share this post