Ny

Finns det C-vitamin i broccoli?

Finns det C-vitamin i broccoli?

För att täcka ditt dagsbehov av C-vitamin räcker det med De bästa källorna för C-vitamin är citrusfrukter (apelsin, citron, lime m. fl.), broccoli, blomkål, vitkål, paprika, tomat, potatis, gärna ärtor etc.

Var finns C-vitamin?

C-vitamin finns i de flesta grönsaker, bär och framförallt citrusfrukter. En vuxen person får till exempel i sig dagsbehovet genom att äta någon av följande saker: En stor apelsin. En tredjedels paprika.

Vad är det mycket C-vitamin i?

C-vitamin finns i de flesta grönsaker, frukter och bär. Det rekommenderade dagsbehovet för en vuxen person är ca 80 mg C-vitamin.

Vilken frukt är mest C vitamin i?

Följande livsmedel innehåller vitamin c

# Produkt Mängd
1 Nypon u frön torkade 270
2 Chilipeppar färsk 240
3 Papaya torkad 219
4 Paprika gul 205

Vad kan brist på C vitamin leda till?

Symptom på C-vitaminbrist Eftersom de till en början kan vara ganska diffusa kan det vara svårt att veta vad de beror på. Dessutom finns det flera olika bristsjukdomar som visar sig på liknande sätt. Kroppshår som lockar sig, ökad känslighet för blåmärken och blödningar i tandkött kan vara tidiga tecken på skörbjugg.

Kan man få i sig mycket C-vitamin?

Kan man få i sig för mycket C-vitamin? Det finns inget som tyder på att höga intag (>1000 milligram per dag) riskerar att ge allvarliga skador som cancer eller fosterskador. Däremot kan höga intag orsaka till exempel diarré och möjligtvis också njursten hos känsliga personer.

Vad innehåller Broccoli per 100 gram?

Näringsvärden för broccoli (per 100 gram) Innehåller 35 kcal = superlite kalorier Fett 0.3g Fibrer 3.1g Aska 0.9g Vatten 89.1g Protein 3.5g Kolhydr. 3.1g 89.1%

Vad är det rekommenderade dagsbehovet av vitamin C?

Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin C beror i huvudsak på ålder. Det finns även olika riktlinjer i olika delar av världen. Enligt Livsmedelsverket är dagsbehovet av C vitamin 75 milligram. För att få i sig detta dagsbehov räcker det med att äta en apelsin. Här hittar du livsmedel som innehåller mycket C vitamin.

Share this post