Blogga

Nar borjar backhoppningen?

När börjar backhoppningen?

Premiärdags för FIS cup i Falun 13–14 november Den sparade snön har lagts ut i underbacken för att ta emot hoppare från 15 nationer, både damer och herrar, när säsongens första FIS-cup i backhoppning genomförs i Falun.

Vad kallas landning i backhoppning?

Idag ger det inte poängavdrag längre. Jannes stil kallas för ”V-stilen” och är numera det normala sättet att hoppa på. Ett stilmoment som varit detsamma ända sedan man började tävla i backhoppning är att man alltid landar i något som kallas ”Telemarkposition”. Då landar man med ett ben fram och ett bak med böjda knän.

Hur lång är en hoppbacke?

Hoppbackarna. Backhoppning på elitnivå sker i Normalbacken respektive Stora Backen. Den kritiska punkten K-punkt (där backprofilen vänder från att bli allt brantare till att börja flacka ut) för respektive backe är då 90 respektive 120 meter.

Vem var först med V-stilen?

Karriär. Boklöv är mest känd för att år 1985 ha introducerat den så kallade v-stilen i internationella tävlingar. V-stilen kännetecknas av att hopparen hoppar med skidorna formade som ett v, till skillnad från den klassiska stilen med parallella skidor.

Vem KOmmenterar backhoppning?

KOmmenterar i första hand backhoppning och nordisk kombination, men även annat vid behov.

Vad kallas landningen som backhopparen gör?

Vid slutet av rampen gör åkaren ett avstamp och flyger ut i luften. Målet är att försöka flyga så långt som möjligt och landa stående i backens landningszon. Det gäller att hoppa både långt och ”snyggt”.

Vad går backhoppning ut på?

I backhoppning glider åkaren nedför en brant ramp (35-37 graders lutning) i en hastighet av cirka 90 km/h. Vid slutet av rampen gör åkaren ett avstamp och flyger ut i luften. Målet är att försöka flyga så långt som möjligt och landa stående i backens landningszon. Det gäller att hoppa både långt och ”snyggt”.

Share this post