Rekommendationer

Nar ar Slopestyle OS 2022?

När är Slopestyle OS 2022?

Måndagen den 14 feb så bjuder OS 2022 på grenar med svenskt deltagande. Vi listar här hela schemat som gäller för OS den 14 februari – samt ger alla höjdpunkter under denna dag. Programmet innehåller freestyle slopestyle, snowboard och även lite curling.

När är slopestyle i OS?

På söndag 6 februari går kvalet av stapeln och det gäller att vara en av de tolv bästa för att ta sig vidare till final. Det har blivit dags för snowboardåkarna att ta plats på OS i Peking. För Niklas Mattsson, Leksand Snowboard & Freestyle club, och Sven Thorgren, Sollentuna SLK är det slopestyle som är först ut.

När är slopestyle?

Swedish Slopestyle Tour (SST) är Sveriges nationella serie för freeski. Under säsongen 2021-2022 kommer Swedish Slopestyle Tour att bestå av fem tävlingar, från Kläppen i söder till Kiruna i norr.

Vad är olympiska vinterspelen?

Olympiska vinterspelen, oftast kallat vinter-OS, är en global idrottstävling som hålls vart fjärde år. Från 1924 till 1992 hölls vinterspelen samma år som sommarspelen, men sedan 1994 är de separerade med två år. I praktiken innebär det att det sedan 1994 är olympiska tävlingar varje jämnt år.

När var de olympiska vinterspelen 1936?

De bayerska städerna Garmisch och Partenkirchen arrangerade tillsammans de olympiska vinterspelen 1936, som hölls från den 6 februari till den 16 februari. Alpin skidåkning gjorde sin olympiska debut i Tyskland, men skidlärare förbjöds att delta, eftersom de ansågs vara professionella.

Vad är olympiska spelen?

Olympiska spelen (OS) är idrottstävlingar som hålls vart fjärde år och är uppdelade i sommarspel och vinterspel. Sommar- och vinterspel hålls dock inte längre under samma år utan sedan 1994 med två års mellanrum (se listor nedan). Sommar-OS är i dag det näst största återkommande idrottsevenemanget i världen efter O-Ringen,

Vad blir olympiska vinterspelen 2022?

Olympiska vinterspelen 2022 blir de 24:e (XXIV) olympiska vinterspelen och kommer att äga rum i Peking i Kina. Peking är därmed första stad som får arrangera ett sommar-OS och ett vinter-OS. Sex städer ansökte om att få arrangera spelen, Almaty, Kraków, Lviv, Oslo, Stockholm och Peking.

Share this post