Allmänning

Vem vann OS i dressyr?

OS i lagdressyrDen första medaljutdelningen i ridsportens OS är genomförd. Tyskland tog inte helt oväntat hand om lagguldet i dressyr, med USA lite mer otippat på silverplatsen medan Storbritannien blev bronsmedaljörer.

Vem vann OS i dressyr 2021?

Det svenska laget med Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Antonia Ramel slutade på sjätte plats i dressyrens lagfinal på OS i Tokyo. Tyskland tog hem guldet med USA på silverplats och Storbritannien på bronsplats.

När tog Sverige OS-guld i hästhoppning?

Glädjen är fullständig när Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik Eckermann har ordnat Sveriges första lagguld inom ridsport i OS på 97 år – senast var nämligen 1924.

Vem tog guld i hästhoppning?

King Edward som reds av Henrik von Eckermann avslutade sitt mästerskap utan en enda rivning, och Malin Baryard Johnsson tillsammans med Indiana drog bara på sig fyra fel under hela tävlingen. Vid den rafflande omhoppningen mot USA stod Sverige till slut som segrare och var klara för OS-guld.

Var kan man se OS dressyr 2021?

Var kan jag se OS dressyr?

Discovery/Eurosport har sändningsrättigheterna för OS i Tokyo. Finaler och huvudsändningar kommer att gå på Kanal 5 och Kanal 9. Alla klasser kommer att livestreamas på discovery+. Alla tider med reservation för ändringar.

Hur många OS guld har Sverige i hästhoppning?

Sveriges lag vann guldmedalj i hästhoppning i lördags. Nu är de Olympiska Spelen slut och Sverige vann totalt nio medaljer. Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson vann guld i lagtävlingen i hästhoppning.