Ny

Nar kom vindsurfing?

När kom vindsurfing?

Vindsurfing i Sverige De introducerades på en båtutställning 1972. Det var första gången som vindsurfning visades i Europa. Samma år hade det redan bildats fyra vindsurfningsklubbar i Sverige, och viss tävlingsverksamhet startade. I Sverige finns flera bra vindsurfningställen.

Hur lång är en vindsurfingbräda?

Uppblåsbar vindsurfingbräda från Unifiber. 280cm lång, 85cm bred. Vikt brä…

Vad håller man i när man vindsurfar?

För nybörjare är det rekommenderat att införskaffa en nybörjarbräda, vilket är en större bräda som gör det lättare att hålla balansen. Den planar enklare och gör att du snabbare kan lära dig att vindsurfa.

Hur stor vindsurfingbräda ska man ha?

Till lättare personer, barn och ungdomar rekommenderar vi att man väljer en bräda med volym runt 160liter och en bredd av 75 till 80cm beroende på brädans form för att ha en bräda att utvecklas med en lite längre tid. En bra startbräda skall ha rätt längd, bredd och volym då blir det lättare att lära sig grunderna.

Hur mycket vind för vindsurfing?

Blåser frånlandsvind: Blåser det över 8 m/s frånlandsvind så ställs alla aktiviteter in. Detta eftersom det är en stor säkerhetsrisk att vindsurfa i frånlandsvind och det blir extremt byigt vilket gör det väldigt svår seglat.

Hur stort segel vindsurfing?

Som en liten guidning kan vi säga att för nybörjare ska en vuxen man väja ett segel runt 5,5 kvm och en kvinna runt 4,5-5kvm och ett barn runt 2,5 till 3,5 kvm beroende på fysik.

Hur sätter man upp segel?

Gör man just det får seglet en tung känsla och beter sig inte som det ska….RIGGUIDE

  1. Hur lång ska masten vara?
  2. Dra in masten i seglet.
  3. Sätt förlängaren på önskad längd.
  4. Sätt i förlängaren i masten.
  5. Dra!
  6. Sätt bommen på önskad längd som du ser på seglets mått.
  7. Sätt fast bommen på masten på önskad höjd.

Hur monterar man ett solsegel?

Lägg ut solseglet på marken där det ska installeras. Montera fixeringstillbehören och häng upp alla solseglets hörn löst på varje fixeringspunkt. Vongaz Lina för Solsegel, 25m 62521956257 Fäster och spänner upp solseglet. Förlänger räckvidden så att att solseglet når fästpunkter längre bort.

Share this post