Trendig

Hur fungerar lagtavling i konstakning?

Hur fungerar lagtävling i konståkning?

Lagtävling. I lagtävlingen tävlar 6 åkare tillsammans i de olika tidigare grenarna. Det är alltså en singelåkning för herr och dam samt en paråkning och isdans.

Hur tävlar man i konståkning?

En dam och herre kan tävla tillsammans i paråkning eller isdans. Paråkning är mer likt singel med hopp och piruetter. Isdans är mer likt dans på is utan hopp men med piruetter. Sen finns det även en lagtävling där alla fyra grenar ingår och man tävlar i sin gren sedan läggs resultaten ihop.

Hur går konståkning till?

Konståkning är en sport där man åker med skridskor på is. Varje tävlande har sitt eget program, ett kortprogram och ett friåkningsprogram. På lägre nivåer har man bara ett friåkningsprogram. I programmen utförs hopp, piruetter och speciella steg till ett utvalt musikstycke.

Är Sverige med i konståkning OS?

Om någon åkare kommer få representera Sverige vid OS i Peking 2022 avgörs av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) baserat på kommande säsongs resultat. SOK har tydliga regler för hur man blir uttagen till den svenska OS-truppen. Det innebär att det ännu inte är säkert att Sverige får skicka åkare till OS.

Är Konståkningsdomare?

Det är konståkningsdomare som gör bedömningarna på testerna och avgör om åkaren har klarat testet. Om åkaren inte klarar testet har de alltid möjlighet att göra om testet vid ett annat tillfälle.

Hur räknar man poäng i konståkning?

Poäng för programkomponenterna ges från 0,25-10,0 i steg om 0,25, där 1 = mycket dåligt, 5 = medel och 10 = enastående. Den åkare som erhåller den högsta summan får första placeringen. Poängen för kortprogrammet slås samman med friåkningen och den åkare som får högst totalpoäng vinner.

När är OS i konståkning?

Välkommen till Svenska Konståkningsförbundets OS-sida! Här har vi samlat alla information om konståkning och våra aktiva på vinter-OS i Peking 2022. Läs mer om våra aktiva, tävlingsprogram, resultat och hur du följer OS bäst via menyn.

Hur gör man en piruett konståkning?

Åkaren står upprätt och korsar den fria foten framför den andra foten. En snabb upprätt piruett. Rotationen ska ske på så liten yta som möjligt dvs. piruetten ska vara centrerad, detta gäller alla piruetter.

Vad gör konståkare?

konståkning, skridskoåkning (på särskilda konståkningsskridskor) till musik och med målsättning att ge uttryck för sportsligt och estetiskt kunnande. Konståkning delas in i singelåkning för damer och herrar, paråkning, isdans samt teamåkning.

Vem är Sveriges bästa konståkare?

Svenska Mästarna i konståkning är korade och guldmedaljörer blev Anita Östlund, Landvetter KK, och Nikolaj Majorov, Luleå KK. Julia Brovall och Andreas Nordebäck tog guld i Junior-SM.

Var sänds konståkning i vilken kanal?

VM 2022 sänds på TV 10, VSV (V Sport Vinter) och på Viaplay (i Skandinavien äger Nent Group sändningsrättigheterna för Internationella Skridskounionens (ISU) Grand Prix-tävlingar och internationella mästerskap till och med säsongen 2022/2023). Här är en sammanställning av alla sändningstider på TV10 och VSV.

Vad betyder konståkning?

Hur många konståkare finns det?

Konståkningen inom barn- och ungdomsverksamhet har ökat med 32% under perioden! Under perioden har Konståkningsförbundets medlemsantal ökat från 18 500 (2010) till 24 200 (2016) för att idag vara strax under 30 000. Föreningsantalet är idag 140 fördelat på 11 distrikt.

Share this post