Populära

Nar ska man vara simkunnig?

När ska man vara simkunnig?

Skolverkets svar: – En elev som kan simma 200 meter i ryggläge ska få godkänt på den del av kunskapskraven som handlar om simkunnighet. 50 meter ska vara i ryggläge, övriga 150 meter är valfritt simsätt.

Vilka årskurser simmar man?

Simundervisning ska anordnas inom ämnet idrott och hälsa i låg-, mellan- och högstadiet i grundskolan och motsvarande skolformer. I mellanstadiet och högstadiet ska även badvett, säkerhet och hantering av nödsituationer vid vatten ingå i undervisningen.

Får man f om man inte kan simma?

Det finns inte uttryckliga krav på kunskaper i simning i gymnasieskolans kurs Idrott och hälsa så som det finns i grundskolan. Så simkunskap är inte ett krav för att få ett godkänt betyg i Idrott och hälsa på gymnasiet. F i idrott påverkar inte din behörighet till gymnasiet.

Hur många meter måste man kunna simma?

För att få godkänt betyg i idrott och hälsa i årskurs 6 (minst betyget E) ska en elev: kunna simma 200 meter, varav minst 50 meter på rygg och resten på valfritt simsätt.

Hur långt ska man simma för att klara simborgarmärket?

Vad: Simma 200 meter med valfritt simsätt i bröst- eller ryggläge på djupt vatten utan tidtagning. Varför: Simborgarmärket har lång tradition, det första kunde tas redan 1934. Märket finns som års-märke samt som 5-, 10-, 25-, 40-, och 50 års-märke för att du ska kunna testa din simkunnighet varje år.

Vad händer om man inte kan simma?

Det finns inte uttryckliga krav på kunskaper i simning i gymnasieskolans kurs Idrott och hälsa. Så att du inte kan simma ska inte leda till ett automatiskt f. Även om du skulle få f i idrott påverkar det inte din gymnasieexamen så länge du inte får f i fler kurser.

Vad behöver man göra för att ta Bronsmagistern?

För bronsmagistern fordras att man tagit Järnmagistern. Nya prov görs för minst 18 betyg. Betyg i varje delprov erfodras.

Hur långt ska man kunna simma i åk 9?

I kunskapskraven för slutet av årskurs 9 ingår att eleven ska kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge. Samma krav gäller för alla godkända betygssteg i idrott och hälsa i grundskolan.

För att ta simborgarmärket ska du kunna simma 200 meter, valfritt simsätt.

Share this post