Blogga

Varfor ar det viktigt att handla lokalt?

Varför är det viktigt att handla lokalt?

Att förflytta sig långt med bil kostar, för dig och miljön. Genom att gynna din lokala handlare sparar du inte bara bränsle, du gör även miljön en tjänst. Du behöver inte heller tänka på frakter eller komplicerade byten. Med ett starkt lokalt handels- och näringsliv blir tätorterna mer livfyllda.

Vad är viktigt när man väljer butik för egna inköp?

Närheten och utbudet tycker jag är viktigast. Lilian Edholm Magnusson, Lit– Ja, jag har två saker som är viktigt. Det ena är när det är extrapriser på saker som jag vill ha och det andra är att jag samlar poäng med mitt medmerakort. Då blir det ofta att jag väljer att handla på konsumbutiker.

Hur gör man ett Planogram?

Ett planogram är en karta på produktens plats i butikshyllan och hur de på bäst sätt kan placeras för att både få ut så mycket som möjligt av varan från lagret samt att därav öka chansen att kund ser varan. Planogram i butik används för att effektivisera försäljning per kvadratmeter.

Vad är en framgångsrik butik för dig och hur når man dit?

Se till att ha rätt ljus och ljud för din butik Rätt ljus gör stora skillnader på hur man upplever butiken. Men det minskar också dina el-kostnader, du kan ha punktbelysning på produkter du vill lyfta fram lite extra, det förbättrar er arbetsmiljö och det blir mindre kostnad för service och underhåll.

Vad är en framgångsrik butik?

Det kunden vill ha är bra service. Att köpa en topp i dag handlar inte bara om toppen i sig. I den lilla påsen du tar med dig hem ryms nämligen även känslan du hade för butiken, hur det doftade, om personalen hälsade, tog hand om dig och hjälpte dig när du behövde hjälp.

Varför bör du försöka att begränsa din konsumtion?

En hållbar konsumtion – socialt, ekonomiskt och miljömässigt – är ett av FN:s globala mål. En viktig fråga handlar om att minska våra utsläpp av koldioxid. Mycket av det vi konsumerar, som kläder och elektronik, har tillverkats i andra länder som Kina, Indien och Bangladesh.

Vad menas med lokal handel?

Handeln omfattar alla ekonomiska verksamheter, som syftar till att sammanföra köpare och säljare, oavsett om de befinner sig lång ifrån varandra (fjärrhandel) eller i varandras närhet (lokal handel). Till handeln räknas däremot inte företag eller personer som säljer något som de själva har tillverkat.

Varför måste vi minska konsumtionen?

Det gör att mindre klimatförstörande gaser släpps ut. Det gör också att fler skogar kan bevaras, att mängden plast som hamnar i haven minskar, att sopbergen krymper och att färre cancerframkallande, giftiga och hormonstörande ämnen släpps ut i naturen och i våra hem.

Vad påverkar konsumtionen?

Vi kan göra det genom våra val i vardagen, men också genom att använda vår påverkansmöjlighet som konsumenter. De varor och tjänster vi köper påverkar vår miljö och klimat – när råvarorna utvinns och bearbetas och när produkterna tillverkas, transporteras, används och slängs.

Share this post