Frågor

Hur langt kan man skjuta med soft air gun?

Hur långt kan man skjuta med soft air gun?

De vapen som är bäst lämpade för airsoftspel skjuter 6mm plastkulor i hastigheter mellan 85 till 170 meter per sekund.

Är det olagligt att ha en soft air gun?

Kolsyre-, luft- eller fjädervapen av sådan typ som soft air guns får inte utan tillstånd innehas av personer under 18 år. Det råder alltså inte något absolut förbud för personer under 18 år att inneha sådana vapen men innehavet är tillståndspliktigt.

VSAF säkerhetstabell för airsoft (m/s)
Klass S-avstånd .32g
AutoA 5m 89.9
AutoB 10m 102.3
HMG 20m 114.8

Är det 18 årsgräns på airsoft?

Du som är under 18 år får aldrig använda ett luftvapen utan uppsikt av en vuxen person. Det gäller även inom privat område. I särskilda fall kan du få licens för den här typen av vapen. Du som fyllt 18 år får inneha effektbegränsade luft- och fjädervapen utan licens.

Hur fungerar en gaspistol?

Oftast duger en modifierad gaspistol bara till att skjuta ett fåtal skott med och de är inte speciellt träffsäkra. – Beroende på kvaliteten kan man avfyra mellan ett och tjugo skott. Det går att träffa ett mål på några meters håll, blir det längre avstånd handlar det om tur.

Kan barn spela airsoft?

Ja, det rekomenderas inte att barn under 10 år spelar Airsoft då anslagskraften[Joule] är för medel kraftig. 2. Vid yngre spelare mellan 10-17 år så vill vi gärna att ni berättar att de ska medverka då de behöver en påskrift från en förälder eller en förälder medverkande för att få delta.

Är Startpistoler olagliga?

I och med att den startpistolen du tänker köpa omfattas av tillståndsplikt krävs tillstånd för både innehav och import. Du kan ansöka om sådant tillstånd hos polismyndigheten. Ansökan kan avse tillstånd för dig eller för ditt jaktsällskap att inneha startpistolen för ett givet ändamål.

Share this post