Frågor

Hur viker man ihop en Elscooter?

Hur viker man ihop en Elscooter?

1) Ställ skotern med hjulen på marken och tryck på spännet för att låsa upp. 2) Höj handtaget långsamt. 3) Scootern är utfälld så fort du hör stången klicka på plats. Tryck på den röda knappen för att fälla ihop eller fälla upp el-scootern.

Hur startar man en Elscooter?

Starta: tryck på ON – Detta startar scootern. 2. stäng av: tryck på OFF – Detta stänger av scootern och förlänger batteriets livstid 3. Laddning: tryck på CHA – Endast i detta läge kan du ladda scootern.

Hur får man igång Elsparkcykel?

Om du inte ser någon i närheten, ta en titt på kartan i appen och lås sedan upp el-scootern genom att scanna QR-koden. Innan du kan använda gasen behöver du lite fart. Kicka igång din resa genom att sparka din Voi i rullning, sedan är du på väg.

Hur laddar man en Elscooter?

Lämna det inte i eluttaget, det kan skada laddaren. Batteriet blir varmt efter laddning. Låt en kylperiod på 15 till 30 minuter innan du använder den. Din elektriska scooter kan ha ett stort batteri och har möjlighet att ladda det med två laddare samtidigt.

Hur trimmar man sin Elscooter?

Alla elcyklar går att trimma. Elmotorer byggs inte för en viss hastighet och för att få en gräns på 25 km/h måste man strypa motor elektronisk. En elmotor går bäst på ett specifikt ström intervall och varvtal.

Varför startar inte Elscooter?

Kontrollera först säkringar och elektriska reläer om de inte har gått. Ta sedan en voltmeter kalibrerad till det högsta värdet för att se om strömmen flyter mellan elementen (motor, växelriktare, säkring, relä). Vissa skotrar är utrustade med en permanent broms som, när den är aktiv, förhindrar att scootern startar.

Hur kör man en Elscooter?

Viktiga regler för elscooter klassad som cykel Kör försiktigt när du passerar medtrafikanter. Sänk hastigheten och håll avståndet. Kör i högst gångfart på trottoarer eller gångbanor. Kör i högst gångfart när du kör på gågator eller i ett gångfartsområde.

Hur åker man sparkcykel?

Tänk på detta när du använder en elsparkcykel som uppfyller kraven på en cykel

  1. Kör försiktigt när du passerar medtrafikanter.
  2. Anpassa hastigheten efter förhållanden på platsen, exempelvis vilka medtrafikanter du har, kurvor, underlag och sikt.
  3. Kör i högst gångfart när du kör på gågator eller i ett gångfartsområde.

Hur lång tid tar det att ladda elscooter?

Bland annat din vikt, däcktryck, temperatur, terräng osv. Men i snitt räcker ett normalt batteri 30-70 km. Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Beroende på vilket typ av batteri du har kan det ta mellan 2,5 och 8 timmar.

Hur laddas Elsparkcyklar i Stockholm?

Garaget på Tavastgatan fungerar som en laddningsstation för företaget MoveByBike. Där laddas dels deras egna batterier, dels batterier tillhörande företag som hyr ut elsparkcyklar. Det är bara en av många platser i Stockholm, där litiumjonbatterier laddas.

Hur laddas elsparkcyklar Voi?

Hur laddas Vois el-scootrar?

  • SAMLA IN. Appen visar Voi-scootrar med lågt batteri som behöver hämtas hem och laddas upp.
  • LADDA VOI. Hämta hem och ladda upp dem på en säker plats.
  • PLACERA UT. Placera ut elsparkcyklarna på förbestämda platser runt om i staden.

Share this post