Rekommendationer

Vad tjanar en va tekniker?

Vad tjänar en va tekniker?

Dela

Medellön Medianlön Medelålder
25.260 kr 27.500 kr 31,8 år

Hur mycket tjänar en civilingenjör?

Med 10 års yrkeserfarenhet var medianlönen för civilingenjörer utan chefsbefattning ca 47 000, och efter 20 år i arbetslivet 55 000 kr per månad. Medianlönen för chefer med motsvarande erfarenhet var ca 11 000 respektive 14 500 kronor högre. Lönerna kan också vara betydligt högre för chefer med stort ansvar.

Vad gör en VA tekniker?

En VA-tekniker arbetar med drift och underhåll av vatten- och avloppssystem. Det innebär bland annat att sköta övervakningssystem för vatten- eller avloppsverk, kontrollera avvikelser och åtgärda eventuella fel.

Vad gör en va?

VA-projektörer skapar modeller, ritningar och tekniska beskrivningar samt tar fram tekniska och juridiska handlingar för VA-projekt. De gör också kalkyleringar och presentationer. VA-projektörer behöver ha kunskaper om byggprocessens alla tekniska, såväl som juridiska och administrativa, delar.

Hur mycket tjänar en bankchef 2021?

144 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en VA Konsult?

VA-projektörer skapar modeller, ritningar och tekniska beskrivningar samt tar fram tekniska och juridiska handlingar för VA-projekt. De gör också kalkyleringar och presentationer.

Vad är en va ingenjör?

Som VA-ingenjör är du med vid nyproduktion eller ombyggnation av hus och vägar och skapar modeller och ritningar för projekt inom vatten och avlopp. Många av Sveriges vattenverk är gamla och behöver klimatanpassas samtidigt som en ökad befolkningsutveckling och nya miljökrav ökar behovet av VA-kompetens.

Hur mycket tjänar en Vaprojektör?

med ”VA-projektör” tror jag du/ni menar vatten-och-avloppsprojektör och i så fall är det enligt de uppgifter vi har fått från anordnare av yrkeshögskoleutbildningar – kan man förvänta sig ingångslön på ca mellan 30.000 och 34.000 kr/månad.

Vad är VA projektering?

Arbetet innebär att skapa modeller, ritningar och tekniska beskrivningar samt ta fram nödvändiga handlingar för projekt inom vatten och avlopp. Vanliga arbetsuppgifter är planering, dimensionering och detaljprojektering av VA-anläggningar samt att upprätta ritningar i 3D.

Vad gör en Byggprojektör?

Byggprojektörer inom CAD/BIM är verksamma inom bygg- och arkitektbranschen och arbetar med virtuellt byggande. Andra titlar är CAD-konstruktör, CAD-projektör samt BIM-samordnare inom bygg- och arkitektbranschen. Som byggprojektör ritar du i program som ArchiCAD, Revit och AutoCAD samt Tekla.

Share this post