Populära

Vad ar Darttavlor gjorda av?

Vad är Darttavlor gjorda av?

En standard-darttavla är indelad i 20 sektioner, med poäng från 1 till 20, genom metallister som går från den lilla inre cirkeln till den yttersta cirkeln. Cirkulära lister delar upp varje sektion i enkla, dubbla och trippla områden.

Vilken höjd ska man ha darttavla sitta på?

Spel och redskap Darttavlan skall placeras med sektor 20 rakt uppåt, så att höjden längs lodlinjen mellan tavlans mitt och golvet mäter 173 cm. Kastavståndet skall vara 237 cm, räknat från tavlans framsida till kastmarkeringens bortre punkt.

Vart köper man Dartpilar?

Välkommen till Dartstore! Den träffsäkra och personliga butiken med det största och bredaste sortimentet. Över 3000 produkter i lager och växande. Vi har mer än 25 års erfarenhet vid darttavlan från nybörjarnivå till den professionella världstouren.

Vilken darttavla ska man köpa?

För den proffsiga darttavlan från Kings-Dart används bara de bästa materialen och den mest genomarbetade designen. Liksom darttavlorna i alla större turneringar är Kings Dart-tavlan gjord av originalafrikanska sisalfibrer. Med ett speciellt harts limmas miljontals borst permanent samman.

Hur långt till Darttavlan?

Vilken vikt dartpilar?

26 gram – Dartstore Sverige AB.

Vilka dartpilar?

Dartpilar Winmau Neutron Brass. 129 kr.

  • Dartpilar Winmau Apocalypse. 159 kr.
  • Dartpilar Winmau Barbarian. 199 kr.
  • Dartpilar Winmau Outrage. 199 kr.
  • Dartpilar Winmau Xtreme2. 199 kr.
  • Dartpilar Winmau MVG Ambition. 239 kr.
  • Dartpilar Unicorn Black Brass – Gary Anderson. 249 kr.
  • Dartpilar Winmau Foxfire. 349 kr.
  • Är trippel 20 högst i?

    Den högsta möjliga poängen med 3 pilar är 180, som fås då alla 3 pilar träffar trippel 20.

    Vad heter Bullseye på svenska?

    bullseye n. mitt-i-prick, mitt i prick s.

    Hur räknas poäng i dart?

    Varje spelare kastar tre dartpilar och varje gång han träffar så dras summan av poängen ifrån de ursprungliga 501 poängen. Bull´s eye räknas som 50 poäng och ringarna utanför räknas som 25 poäng. Den spelare som först når ner till noll poäng är vinnare.

    Hur man kastar dart?

    Kastställningen skall kännas bekväm och stadig. Man måste försöka att enbart röra armen vid kastet. En högerhänt spelare har mesta tyngden på högerfoten. De flesta håller tummen under och en eller två fing- rar över pilen, men det finns variationer.

    Vilka Dartpilar är bäst?

    Det bästa pilmaterialet är tungsten. Tungsten har en högre densitet än mässing eller nysilver, vilket gör den tung utan att vara skrymmande.

    Hur spelar man killer dart?

    Killer: En våldsamt kul och skadeglad spelform. Killer går ut på att välja ett nummer genom “kast med fel hand” och sedan vara den som först får in fem träffar i sitt eget nummer – då är du en “killer”. Och nu till skadeglädjen: Du som är killer ska såklart kasta ner övriga spelare på noll utan att träffa dig själv.

    Hur många kast i dart 501?

    Tavlan placeras så att bullen (mitten av tavlan) ligger på höjden 173 cm. På golvet markeras ett avstånd på 237 cm bakom vilket man måste kasta sina pilar. Tavlan är indelad i 20 lika stora numrerade sektorer (se bilden) som bestämmer hur många poäng sektorn är värd.

    Share this post