Trendig

Vad ar personlig kompetens?

Vad är personlig kompetens?

Kompetens är samlingsnamn för dina personliga egenskaper, erfarenheter, färdigheter, och kunskaper som du behöver för att lösa en specifik uppgift. Den du är. Det du har gjort. Det du kan utföra/göra.

Vad är färdigheter i ett cv?

Färdigheter i ett CV bör vara de som är relevanta för jobbet. Företaget vill veta vad som gör just dig till en stark kandidat för jobbet, inte allt du gjort under hela ditt arbetsliv. De är heller inte intresserade av kompetenser eller färdigheter som inte är relaterade till det jobb du söker.

Vad skriver man under kompetens?

Med hårda kompetenser menas färdigheter som är specifika för jobbet och/eller branschen. I allmänhet handlar det om mer tekniska kompetenser som du får i skolan, på certifieringsprogram, i utbildningar eller genom erfarenheter på jobbet.

Vad kan man skriva under kompetenser?

Exempel på kompetenser

  • Kritiskt tänkande: Du har förmågan att tänka utanför ramarna, se kritiskt på fakta och granska var uppgifter kommer från.
  • Säljkompetens: Du har erfarenhet av säljjobb i olika former.
  • Analytisk: Du är bra på att analysera fakta och dra slutsatser.
  • Problemlösning: Du löser problem snabbt och lätt.

Vad är kompetent ledning?

Det första kompetensområdet utgörs av ledning, strategi och säkring och handlar om hur kvalitets- och förbättringsarbetet leds på lednings-, specialist- och individnivå. Här krävs en bred och gedigen kompetens gällande hur kvalitet definieras, mäts, förbättras och säkras i alla led.

Hur beskriver man kompetens?

Kompetens är alla de saker som gör att du kan göra ett bra jobb. Det är alltså inte dina formella meriter såsom examen och jobberfarenhet i sig – utan snarare vad du lärt dig och hur du utvecklats. Grunden i att kartlägga sig själv är att skapa en helhetsbild av vad du kan tillföra.

Share this post