Allmänning

Vad ar paracord armband?

Vad är paracord armband?

Paracord-armband, eller som det också kallas, överlevnadsarmband har blivit populärt med turister, överlevnadsmänniskor, militär-personal och även inom sport. Det kan användas både som en accessoar och ett multiverktyg. Armbandet är gjord av solid paracord 550 Type III som varken ruttnar eller reagerar på UV-ljus.

Vad kan man göra med ett Överlevnadsarmband?

Överlevnadsarmband

  1. Klipp en bit nylonsnörre på 2.5 meter i den färgen du gillar.
  2. Försegla änderna genom att bränna med en tändare.
  3. Mätt omkretsen på din handled med måttbandet.
  4. Ta tag i både ändarna och vik snöret dubbelt.

Vad betyder paracord?

Paracord är ett nylonrep som består av en kärna av trådar som omsluts av ett vävt yttre skal. Repet användes ursprungligen till fallskärmslinor för amerikanska militären under andra världskriget. Från att enbart användas av militären spreds sedan användningen till civilt bruk.

Hur stark är paracord?

550 Paracord tillverkas av 7st två-lagers nylontrådar som omsluts av ett skal flätat från 32 nylonsträngar. Denna sammansatta konstruktion ger Paracord en draghållfasthet av 550 pounds (250 kg), den yttre manteln med de sju inre trådarna avlägsnade har en draghållfasthet av 200 pounds(91kg).

Hur man gör armband med tråd?

Gör en ögla med änden, som läggs tillbaka och runt om de 2 trådarna 3-5 gånger efter önskemål. Ändarna träs nu tillbaka genom öglorna – även den första. Dra i änden och öglorna lägger sig tätt runt de 2 trådarna. Änden kan klippas tätt vid knuten.

Vad kan man använda paracord till?

Paracord har nu blivit ett populärt material bland friluftsmänniskor. Med hjälp av olika typer av knopar tillverkas bland annat armband och andra föremål som till exempel nyckelband för att sätta på ryggsäckar eller knivar.

Hur man gör en japansk snodd?

Ta tråden som är tre steg till höger om det tomma hacket och flytta ner den. Upprepa steg 3 och 4 tills snodden är så lång som du vill ha den. Dra ibland lite försiktigt i knuten så att snodden kommer ut på baksidan.

Share this post