Trendig

Hur kastar man langt med frisbee?

Hur kastar man långt med frisbee?

Kasta platt och rakt, till skillnad från en boll så vill en disc inte flyga uppåt. Var avslappnad, spända muskler rör sig långsammare. Spring inte i ansatsen, då förlorar du kontroll på disc och kropp. Tänk acceleration; börja dra discen långsamt för att sedan öka hastigheten igenom hela kastet.

Vilken Disc ska man köpa?

Ja ska man bara ha en disc är en putter eller midrange bäst att satsa på. Dessa discar är mest allround och kan användas till de flesta kast på banan. Annars om man har råd och ambitioner är tre discar – en driver, en midrange och en putter – ett bra nybörjarset.

Vilka discar ska man köpa?

Hastigheterna 1 och 2 är putters, det är de mest långsamma tillgängliga discarna, men samtidigt de enklaste att kontrollera och kasta rakt. Hastigheterna 3-5 är mid-range discar, som flyger lite längre än putters, men är svårare att kontrollera. Hastigheterna 6-7 är så kallade fairway drivers som är bra för nybörjare.

Hur flyger discen?

Discen dras, naturligt, mot marken när du kastar den. Glide anger motståndet till detta, alltså hur discen pressas uppåt och på så vis vistas längre i luften. Glide anges i spannet 1 till 7 där 1 är lågt och 7 är högt. Har du en disc med glide 7 kommer den att sväva längre än en disc med glide 1.

Hur blir man bättre på discgolf?

För att lära sig spela att frisbeegolf och även att för att bli bättre är det träning som gäller. Du ställer dig enkelt och kastar gång på gång för att få in en naturlig känsla. Som nybörjare är det bra att träna på att göra ett långt rakt utkast och ett kort rakt kast.

Hur blir man bra på discgolf?

För att bli bra på discgolf är det huvudsakligen tre olika typer av kast man måste träna in: det första är en långt rakt utkast, det andra är en kortare rakt kast för inspel och slutligen måste man kunna putta med precision på en distans på omkring fem meter.

Hur man spelar frisbeegolf?

Frisbeegolf spelas på utmärkta banor som påminner mycket om vanlig golf. Det finns hinder som oftast består av träd och ibland även vattenhinder. Svårigheten på ett hål baseras just på vilka hinder det finns mellan utkastet och korgen. Varje hål är också markerade med hur många kast det bör ta för att klara av hålet.

Share this post