Trendig

Vem spelar Henning Sjostrom i Kurt Haijby?

Vem spelar Henning Sjöström i Kurt Haijby?

För kontentan efter rättegången, där så klart både Torsten Nothin och läkaren från Beckomberga ljuger under ed, är att Kurts unge advokat Henning Sjöström (Adam Pålsson) hade kunnat rädda Kurt om han bara hade erkänt sin homosexualitet.

Vad hände med Haijby?

Haijby släpptes från fängelset 1956 av hälsoskäl, efter flera avslagna nådeansökningar. Han begick självmord i augusti 1965, ett år efter Anna Haijbys död.

Vem har skrivit en kunglig affär?

En kunglig affär[redigera | redigera wikitext] Serien är baserad på den uppmärksammade rättsaffären Haijbyaffären, i vilken kung Gustaf V påståtts ha ingått en homosexuell relation med Kurt Haijby. Manusförfattare till serien är Bengt Braskered.

Vem spelar Gustav 5 i en kunglig affär?

Här är alla skådespelare i En kunglig affär: Sverrir Gudnason spelar Kurt Haijby. Staffan Göthe i rollen som Gustaf V.

Var bodde Haijby?

Sedan han avtjänat sitt straff levde Kurt Haijby tillbakadraget i Stockholmsförorten Nybohov. 1965 tog han sitt liv, 68 år gammal.

Var bodde Henning Sjöström?

Även Sandels var advokat och tillsammans var de länge centrala gestalter i Stockholms societetsliv. Sjöström bodde sedan 1956 i en lägenhet på Strandvägen 15 i Stockholm med ett sommarhus på en egen ö intill Dalarö i Stockholms skärgård. Sjöström avled den 16 oktober 2011.

Vad säger hovet om Haijby?

Hovet har konsekvent förnekat att Gustaf V hade en relation med Haijby. Samtidigt har hovet betalat ut stora summor till honom för att mörklägga affären. De flesta forskare är i dag eniga om att kungen och Haijby hade en förbindelse. Det är känt att Gustaf V hade förkärlek för ynglingar och män.

Hur länge satt Haijby i fängelse?

Det dröjde inte länge innan Gestapo började spana på honom. Han greps för otukt med två ynglingar, dömdes till nio månaders fängelse, och utvisades till Sverige. Det dröjde inte länge innan Gestapo började spana på Kurt Haijby. Hovet drog in Haijbys månadspeng då han kom tillbaka.

Share this post