Frågor

Finns det vinterdack till moped?

Finns det vinterdäck till moped?

Dubbdäck eller dubbfria däck Det vanligaste som rekommdneras är att använda dubbdäck till din moped under vintertid. Om du bor i en del av landet där väglaget är bra även vintertid kan du absolut använda dubbfria däck, som normalt är billigare. Med dubbdäck får du den högsta säkerheten i alla typer av väglag.

Vad kostar Mopeddäck?

Däck / Däckbyte, Priser

Typ CROSS, MC-SCOOTER, SCOOTER & MOPED
Bak 350:- 500:-
Fram 250:- 250:-
Bak & Fram 500:- 650:-
Lös fälg 150:- 150:-

Är det lag på vinterdäck på mopedbil?

Alla mopedbilar har två säten fram. Skall man ha vinterdäck? På mopedbil finns inget krav på vinterdäck. Men vi rekomnederar starkt att du monterar antingen dubbdäck eller friktionsdäck.

När får man köra moppe efter vintern?

Bensinen du hällde i räcker för att köra mopeden några minuter och är väl motorn igång öppnas bensinkranen och mer bensin rinner till. Man kan också suga i vakuumslangen för att öppna bensinkranen så att bensinen kan rinna till.

Är det farligt att köra moped i regn?

Kör mjukt och harmoniskt. Det finns mer fäste än du tror, förutsatt att asfalten är någorlunda ren. Dieselspill, nylagd asfalt mm är såphalt när regnet kommer. Precis i början av en regnskur är det som halast, innan vägdamm och smuts spolats bort.

Får man åka 3 i en mopedbil?

Ett motordrivet fordon får endast ha så många passagerare som fordonets registreringsbevis säger, 4 kap 6 § Trafikförordningen. Precis som du själv beskriver är det även tvång på att passagerarna, om där finns, ska sitta på en plats försedd med bilbälte och använda detta, 4 kap 10 § Trafikförordningen.

Får mopedbil köra på motortrafikled?

Moped klass I får inte heller köras på dessa vägar. (9 kap 1 § Trafikförordningen) Detta betyder att traktorer, motorredskap, terrängfordon, hästfordon, mopeder och mopedbilar eller cyklar inte får förekomma på sådana vägar. På motorväg och motortrafikled är gångtrafik förbjuden.

Vart står det vilket lufttryck ska du ha i däcken på din moped?

Det står i instruktionsboken vad lufttrycket ska vara om man är 1 person eller om man ofta skjutsar dvs 2 personer. Det är viktigt med rätt lufttryck för mopeden rullar sämre om det är lite luft i däcket och det är större risk för punka med ett däck som inte är ordentligt pumpat.

Hur startar man en moppe efter vintern?

Efter en lång vinter laddas batteriet ofta ur. Ta bort batteriet och ladda det. Om det inte fungerar längre, tex att batteriet är djupt urladdat (brutet) är det dags för ett nytt batteri, Men oroa dig inte, ett nytt batteri är billigt och lätt att byta hemma.

Share this post