Frågor

Far man simma om man har mens?

Får man simma om man har mens?

Att simträna när man har mens går alldeles utmärkt. Vissa flickor och kvinnor känner sig trötta och håglösa de första dagarna i menscykeln och har då stor hjälp av att träna eftersom endorfinerna som frisätts i samband med fysisk aktivitet, bidrar till bättre mående.

Hur säkert är det att bada med tampong?

Du kan bada och träna med tampong. Du behöver inte byta tampong efter varje gång du har badat, om du till exempel är på stranden. Men byt när du har badat klart. Du kan ha smeksex eller munsex med tampongen kvar i slidan.

Kan man bada i slutet av sin mens?

Är det precis i slutet på din mens och du blöder väldigt lite så kan du bada utan mensskydd. En grej som kan vara bra att ha koll på är att man är lite mer mottaglig för infektioner när man har mens. Så se till att tvätta dig efteråt!

Kan man bada om man har mens med tampong?

En vanlig myt är att man inte kan bada när man har mens. – Det går jättebra att bada när du har mens. Om du badar i en pool kan du använda tampong eller menskopp. Badar du i havet, en sjö eller i badkaret behöver du inget mensskydd alls, säger Therese.

Vad händer om man badar när man har mens?

Du kan bada under mens, men just under mensen ändras miljön i underlivet och du blir något mer mottaglig för infektioner. Du kan använda tampong när du badar men sätt i en ny innan du hoppar i och byt den sedan när du badat färdigt.

Hur länge kan man bada med mens?

Eftersom vattnet kan innehålla bakterier så är det viktigt att du byter tampongen regelbundet och inte låter en blöt tampong sitta inne i 8 timmar. Du kan därför behöva anpassa till en tampong med mindre uppsugningsförmåga för att inte torka ut slemhinnorna i underlivet.

Vad ska man undvika vid mens?

Undvik vitt raffinerat socker, glukos-fruktossirap och alla syntetiska sötningsmedel. Ät gärna färsk frukt, men lev inte på frukt- eller grönsaksjuicer. Undvik alkohol. Lägg ner koffein.

Share this post