Trendig

Hur fa bort det vita pa glasogon?

Hur få bort det vita på glasögon?

Glasögonbågar får med tiden en vitaktig beläggning som går att få bort med galltvål. Häll outspädd galltvål på en mikrotrasa och gnugga på beläggningen, så blir bågarna som nya igen. Glass som tagits ur frysen och ställs in på nytt får ofta en seg yta.

Hur får jag glasögonen rena?

Om du vill göra rent dina glasögon med diskmedel så använd bara en droppe. – Skölj sedan av diskmedlet eller sprayen under rinnande vatten. Var noga med att inget diskmedel eller spray är kvar på ytan. – När glasögonen är rena använder du en putsduk eller en luddfri bomullshanduk för att torka dem torra.

Vad ska man tvätta glasögon med?

När du köper glasögon från Synoptik får du alltid med en putsduk. Den är allra bäst att använda när du putsar dina glasögon. Du kan också använda en mikrofiberduk eller andra mjuka material, men tänk då på att enbart använda den till att putsa dina glasögon, annars kan det ligga kvar smuts i duken som repar ytan.

Hur länge håller ett par glasögon?

Byt när du märker att du inte ser bra med de glasögon du har och då de har slitits på ett sätt som stör ditt synfält. Du kan också byta helt enkelt för att du vill ha en annan design och form på glasögonen. Det är vanligt att köpa nya glasögon vartannat år. Men det här är ingen regel.

Kan man göra rent glasögon med fönsterputs?

Inte heller bra. Starka rengöringsmedel, fönsterputs, ammoniak, vinäger eller liknande är heller inte bra för dina stackars glasögon. Sannolikheten är hög att du har någon form av antireflex- eller antirepbehandling på dina glas och dessa kemikalier riskerar att förstöra den.

Kan man göra rent glasögon med diskmedel?

Undvik varmvatten! Vattnet ska vara ljummet till kallt för att inte skada ytbehandlingen på glasögonen. Dutta sedan lite diskmedel (utan ammoniak) och gnugga lätt med fingertopparna. Skölj igen under rinnande vatten.

Kan man tvätta glasögon med handsprit?

Det går bra att använda handsprit om du inte har möjlighet att tvätta händerna noggrant med tvål och ljummet vatten. Viktigt är att du låter händerna torka helt innan du hanterar linserna.

Hur tvättar man rent glasögon?

Såhär rengör du dina glasögon

  1. Skölj i ljummet vatten. För att inte repa glaset gäller det att få bort damm- och smutspartiklarna innan du börjar putsa.
  2. Rengör med rätt medel. Tvätta sedan glasen med fingrarna och en skonsam glasögonrengöring.
  3. Putsa glasen. Skölj bort allt rengöringsmedel och ta fram din putsduk.

Share this post