Blogga

Vad ar det for skillnad pa padelbollar och tennisbollar?

Vad är det för skillnad på padelbollar och tennisbollar?

Utan den största skillnaden kommer du att märka i spelet. Bollen i padel har ett mindre tryck i bollen, vilket gör att studsen blir mindre. Medan tennisbollen har ett högre tryck i bollen och studsar högre. Du kan köpa dina padelbollar i vår Karlskrona TKs shop.

Padelbollar har ett lägre tryck än tennisbollar vilket gör att padelbollen upplevs aningen långsammare och tyngre än tennirbollar vilket gör att de upplevs som aningen långsammare och tyngre vid tillslag trots att de väger lika mycket.

Hur länge håller en padelboll?

Hur länge padelbollar håller beror på vilken nivå som du spelar på. På amatörnivå håller de vanligtvis 2-3 timmars aktivt spel. På elitnivå mindre än så, vanligtvis en match.

Vad har man för bollar när man spelar padel?

När padel spelas på en höjd på 500 meter eller mer över havet används speciella padelbollar för att kompensera för höjdskillnaden. Vid dessa höjder studsar bollarna mindre, och ska vad gäller padelbollar ha en studshöjd på mellan 121,92 och 135 cm.

Vad gör man med gamla padelbollar?

Har du dessutom gamla padelbollar hemma så kan dessa återupplivas. Allt tack vare en så kallad tryckbehållare. En annan aspekt som är fantastisk med denna produkt är att det dessutom är bra för miljön. Med en tryckbehållare så används bollarna längre vilket gör att mindre bollar slängs.

Hur många gånger kan man använda padelbollar?

Hur länge ett par padelbollar håller beror mycket på vilken nivå de som spelar med bollar är på. På amatörnivå brukar man säga att de håller mellan 2-4 speltimmar. För proffs håller de ännu mindre än det. Jag personligen tycker dock att som amatör behöver man inte byta ut padelbollarna så ofta.

Hur många gånger kan man använda en padelboll?

Normalt brukar man säga att du bör byta till nya padelbollar efter ett antal matcher. En generellt riktlinje är att padelbollar håller vanligtvis ett par veckor eller 4-5 matcher i genomsnitt; vissa faktorer kan dock påverka deras livslängd.

Share this post