Ny

Vilka vitaminer finns i bananer?

Vilka vitaminer finns i bananer?

Bananer är ett hälsosamt val att lägga till dina vanor. De är fyllda med viktiga näringsämnen som kalium, magnesium, fiber, vitamin B6 och vitamin C. Det finns många hälsofördelar med att äta mer frukt och grönt, så bananer är en av de frukter som är bra för dig.

Är banan bra att äta om man vill gå ner i vikt?

Bananer är en bra källa till fibrer, kalium och vitamin B6. Fibrerna mättar och dämpar sötsug, och minskar därmed risken för småätande. Kalium behövs i kroppen bland annat för att reglera blodtrycket men också för nerv- och muskelfunktioner. B6 är nödvändigt för proteinomsättningen i kroppen.

Hur många kalorier innehåller banan?

Näringsvärden för banan (per 100 gram) Innehåller 101 kcal = ganska lite kalorier Fett 0.5g Fibrer 1.7g Aska 0.8g Vatten 74.0g Protein 1.0g Kolhydr. 22.0g 22% 74%

Vilka livsmedel innehåller mest K-vitamin?

Topp 10: Livsmedel som innehåller mest K-vitamin 1 Persilja (färsk): 790 2 Spenat (färsk): 560 3 Sojaolja: 540 4 Purjolök (färsk): 310 5 Koriander (färska blad): 310 6 Kikärter (torkade): 264 7 Broccoli (färsk): 260 8 Brysselkål (färsk): 250 9 Grönkål (färsk): 250 10 Sojamjöl:

Vad är bra källor för Vitamin K1?

Kål, gröna bladgrönsaker och vissa oljor är mycket bra källor för vitamin K1 (fyllokinon). Kött, lever, äggula och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K2 (menakinoner). Vitamin K2 bildas av bakterier i mag-tarmkanalen hos djur, men kan även finnas i högre halter i fermenterade livsmedel och alger.

Vad innehåller vitamin K2 i livsmedel?

Kött, lever, äggula och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K2 (menakinoner). Vitamin K2 bildas av bakterier i mag-tarmkanalen hos djur, men kan även finnas i högre halter i fermenterade livsmedel och alger. Innehållet av K-vitamin i livsmedel påverkas av faktorer såsom sort, odlings- och lagringsförhållanden.

Share this post