Ny

Vad ar tyst accept?

Vad är tyst accept?

Det man brukar kalla ”tyst accept” eller ”bundenhet genom passivitet” är den bundenhet som kan uppkomma enligt 4 § 2 st, 6 § 2 st och 9 § avtalslagen. Huvudregeln är att passivitet inte medför avtalsbundenhet. Endast i undantagsfall kan passivitet få avtalsbundenhet som följd.

Hur accepterar man ett anbud?

(3) Ett bindande anbud är ensidigt bindande för anbudsgivaren under den tid som framgår av anbudet eller som på annat sätt indikerats av anbudsgivaren. Om ingen tidsfrist indikerats, är anbudsgivaren ensidigt bunden under skälig tid. Ett muntligt anbud som inte antas omedelbart är inte bindande.

Kan man se vem som är pappan?

Det går att ta reda på faderskap redan när barnet är i magen. Men oftast sker det när barnet är fött. De flesta faderskapsbestämningar beställs och bekostas av kommunerna. Kommunen har ansvar att reda ut vem som är pappa till barn som är under 18 år.

Kan mamman vägra faderskapstest?

Du har inte rätt att neka faderskapstestet Din biologiska pappa har alltså rätt att undersöka om han faktiskt är biologisk pappa till dig, vilket du dessvärre inte kan påverka. Vanligen sker detta genom blodundersökning hos socialnämnden.

Vad menas med Kontraktsprincipen?

Princip som innebär att en anbudsgivare endast blir bunden av sitt anbud i det ögonblick då det accepteras av motparten. Detta innebär således att anbud kan återtas så länge som de inte är antagna av motparten.

Vad är ett anbudspris?

I offentliga upphandlingar är ett anbud svaret på ett upphandlingsdokument, eller anbudsförfrågan, från en upphandlande myndighet eller enhet. Oftast handlar det om ett elektroniskt eller skriftligt affärserbjudande från företaget som erbjuder sig att leverera en vara eller tjänst till myndigheten till ett visst pris.

Kan anbudsgivaren dra tillbaka sitt skriftliga anbud?

Det finns en möjlighet att återkalla ett anbud, 7 § AvtL. I bestämmelsen anges att ett anbud kan återkallas under förutsättning att återkallelsen når anbudsmottagaren innan eller samtidigt som han tar del av anbudet.

Share this post