Trendig

Kan man ge en hund extra C vitamin?

Kan man ge en hund extra C vitamin?

Till skillnad mot de olika formerna av vitamin B, som måste komma från din hunds kost, så tillverkas vitamin C naturligt av hundens kropp. Att tillsätta extra vitamin C till din hunds kost kan orsaka allvarliga hälsoproblem och du bör därför undvika tillskott av vitamin C, såvida inte din veterinär rekommenderar detta.

Vilka kosttillskott hund?

Många hundar med atopiskt eksem har fått hjälp av fettsyretillskott som innehåller essentiella fettsyror. Speciellt hundar med svåra hudproblem kan dessutom må bra av tillskott av B-vitamin eller biotin samt zink vid sidan om en näringsolja som innehåller essentiella fettsyror.

https://www.youtube.com/watch?v=gE0A-pRfP2U

Varför b-vitamin till hund?

Med alla nödvändiga B-vitaminer för din hund viktiga för hundens ämnesomsättning, päls och hud. B9 (Folsyra), B12 (Kobalamin) och Kolin behövs för att bilda nya celler och framställningen av röda blodkroppar. Tillskott av B-vitamin används med fördel vid t ex. hård träning och pälsfällning.

Vilka mineraler behöver hunden?

De viktigaste mineralerna är järn, kalcium, fosfor och selen. Järn behövs för blodet. Kalcium och fosfor behövs för bildning och underhåll av skelett och tänder. Selen är också nödvändigt.

Varför behöver hundar kolhydrater?

Kolhydrater. Kolhydrater förser hunden med energi. Det finns olika sorters kolhydrater, snabba kolhydrater som är uppbyggda av lättlösliga sockerarter och långsamma kolhydrater som behöver jäsas i hunden tjocktarm för att kunna nyttjas som energi.

Vilka djur behöver inte äta C vitamin?

C-vitaminbrist hos marsvin uppkommer ibland. Marsvin liksom människor kan inte tillverka sitt eget C-vitamin utan är beroende av att få det tillfört via kosten. På samma sätt som på människor uppstår sjukdomar vid brist på C-vitamin.

Vilka djur kan inte tillverka C-vitamin?

Människor, vissa apor, marsvin och några få andra djurarter har emellertid en enzymdefekt som gör att dessa saknar förmågan att producera eget C-vitamin. Istället måste då detta intas via kosten.

Share this post