Frågor

Hur far man bort gamla Tomatflackar?

Hur får man bort gamla Tomatfläckar?

Använd ett bra tvättmedel som Via Flytande och gnugga in det försiktigt i och runt fläcken. Om det är vita kläder så kan du även använda ett milt blekande ämne som citronsaft eller utspädd ättika – testa dock alltid på ett litet område innan och läs instruktionerna på tvättlappen först.

Hur får man rent en vit matta?

Blanda några droppar vanligt diskmedel med ljummet vatten i en kopp. Doppa en vit trasa i lösningen och tryck över fläcken i omgångar tills den börjat lösa upp sig. Låt det sitta i 15 minuter och ta sen en ren trasa och torka ytan. Avsluta med att doppa en ny trasa i en blandning med 1 msk ättika och 1 dl vatten.

Är ketchup svårt att få bort?

Tomater och ketchup har en djup röd färg som är svår att dölja, inte minst på ljusa kläder. Men som tur är behöver det inte vara svårt att tvätta bort fläckarna! Ett bra och effektivt tvättmedel, till exempel Via tvättkapslar Color, är ofta det bästa hjälpmedlet för att ta bort ketchupfläckar på kläder.

Hur man får bort ketchup?

7. Hur får jag bort ketchup och senapsfläckar?

  1. Torka bort överflödig sås med en ren trasa eller pappershandduk.
  2. Kombinera 1 msk diskmedel med 2,5 dl vit vinäger (eller ättika).
  3. Applicera på fläcken och låt stå i 15–20 minuter.
  4. Skölj och upprepa om det behövs.
  5. Tvätta enligt instruktioner i tvättlappen.

Hur får man bort gamla Ketchupfläckar?

Blanda vatten och vanligt diskmedel. Badda på fläcken med blandningen. Diskmedlet löser upp ketchup och tomatsås och gör att du kan få bort en hel del av fläcken. Så snart du kommit hem och har möjlighet att tvätta plagget stoppar du det i tvättmaskinen och tvättar det som vanligt.

Hur får man bort fett på kläderna?

Även mästerkockar får fettfläckar

  1. Har du inget tvättmedel hemma kan det gå lika bra att få bort fettfläckar med vanligt diskmedel. Applicera en liten del diskmedel direkt på fläcken tillsammans med vatten och låt ligga i ungefär 30 minuter.
  2. Har du ömtåliga kläder är ett tips att använda bakpulver på fläcken.

Share this post