Trendig

Vilka naringsamnen innehaller Sojafars?

Vilka näringsämnen innehåller Sojafärs?

Anammas formbara sojafärs innehåller 164 kcal per 100 gram produkt. Energifördelningen mellan makrunutrineterna är: 15 g protein, 1,5 g kolhydrater och 9,6 g fett. Det är alltså en relativt energisnål och proteinrik produkt.

Vilka vitaminer innehåller sojabönor?

Sojabönan består av 30 % kolhydrater, 38 % protein, 18 % olja (varav 85 % av oljan består av omättat fett) och 14 % vätska. Dessutom är det en god källa till fibrer, kalium, järn, zink, kalcium, omega-3, vitamin E, fosfater och hela B-vitaminkomplexet. Sojabönan har dessutom ett lågt glykemiskt index.

Hur mycket soja kan man dricka?

finns forskning som visar att soja skyddar mot bröstcancer, prostatacancer och kan vara verka lindrande av PMS-besvär. Sammanfattningsvis anser jag inte att det finns några risker med att konsumera sojaprodukter i en annars varierad kost. Man kan äta något innehållande soja 1-2 ggr per dag utan problem.

Vad görs Sojafärs av?

Sojafärs. En annan köttersättning gjord på sojabönor är sojafärs. Flingorna består av torkat sojaprotein och sväller upp igen i vatten, buljong eller i en välkryddad marinad. Sedan kan sojafärsen tillagas som vanlig köttfärs.

Är sojabönor bra för hälsan?

Det finns en hel del forskning om soja och nästan alla resultat visar att konsumtion av sojaprodukter* är positivt för hälsan. Bl. a. finns forskning som visar att soja skyddar mot bröstcancer, prostatacancer och kan vara verka lindrande av PMS-besvär.

Vad är antinäringsämnena i soja?

Värst av antinäringsämnena i soja är en enzymhämmare kallad BBI som blockerar verkan av enzymet trypsin och andra enzymer nödvändiga för proteinnedbrytning. BBI och andra enzymhämmande ämnen deaktiveras inte fullständigt under vanlig tillagning.

Varför är sojaprotein ohälsosam?

Försöksdjur uppfödda på sojaproteinisolat utvecklar förstorade organ, speciellt bukspotts- och sköldkörteln, samt ökade depositionen av fettsyror i levern. Tillverkningen av sojaprotein skapar en ohälsosam produkt som ingen bör äta.

Vad innehåller sojabönor?

Sojabönor innehåller vidare rikligt med fytinsyra, som finns i kliet eller skalet på alla fröer. Det är ett ämne som blockerar upptaget av essentiella mineraler i tarmsystemet, exempelvis kalcium, magnesium, koppar, järn och speciellt zink.

Share this post