Blogga

Varfor ska man anvanda serum till ansiktet?

Varför ska man använda serum till ansiktet?

Serumet når djupast ner i huden av dina produkter och ger därmed också bäst effekt på hudens levande celler. En återfuktande creme vårdar och skyddar epidermis, hudytan, medan serumet bygger upp en bra hudhälsa längre ner i dermis. Det balanserar hudens funktioner och stärker huden.

Serum är utvecklat för att ge en extra boost av näring till huden i ansiktet. Den innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som verkar återfuktande och tränger djupt ner i huden. Ansiktsserum är ofta vattenbaserade och har en gel-lik och lätt konsistens som absorberas snabbt in i huden.

När ska man ha på serum?

Några på dagen och andra på kvällen. Retinol är ett exempel på serum som är bäst lämpat till natten medan C-vitaminet gör sig bäst dagtid. Vissa vill ha lättare serum på dagen och jobba mer intensivt till natten. Prova dig fram.

Hur får man bort rynkor naturligt?

8 bästa tips om hur du kan förhindra rynkor

  1. Använd en bra hudvårdsrutin. det är viktigt att du använder en kräm mot rynkor som fungerar!
  2. Drick vatten!
  3. Sömn.
  4. Rök inte!
  5. Solskydd.
  6. Din kost.
  7. Undvik grov tvål.
  8. Ansiktsövningar.

Måste man ha kräm efter serum?

Återfuktande serum tillför fukt och ger näring åt huden på djupet. Använd helst med en fuktkräm som appliceras efter ansiktsserumet. Det är bäst lämpat för torr hud men kan även användas av personer som har kombinerad hud.

Hur lägger man serum?

Serum tillämpas efter rengöring men innan fuktighetskräm. Helst applicerar du serum medan huden fortfarande är lätt fuktad från rengöringen. Som med rengöring och återfuktande, glöm inte att inkludera halsen och övre bröstet vid tillämpning av serum. En mängd storleken på en ärta brukar räcka.

Varför behövs serum?

Share this post