Rekommendationer

Vad galler for reservdack?

Vad gäller för reservdäck?

Endast avsett för korta sträckor! Dock får du endast köra korta sträckor med ditt reservhjul och det är inte till för att användas all för länge. Det ska räcka att du kör med det till närmaste verkstad eller ställe där du kan byta däck till ett nytt sommardäck eller ett vinterdäck beroende på vad du har på bilen.

Vad kostar ett reservhjul?

Att ta bort reservdäck och domkraft ger inte bara bättre lastutrymme utan spar också vikt – ett stort reservhjul kan väga uppåt 15 kilo. I Skoda Yeti går det att lägga ett reservhjul under golvet i bagageutrymmet. Hjulet kostar 1 500 kronor och bygger upp golvet ganska mycket, vilket minskar lastförmågan.

Finns det reservdäck i nya bilar?

I nya bilar finns det nödvändigtvis inget reservdäck utan bara en flaska med punkteringsspray. Med punkteringssprayen kan man få en snabblappning av däcket och så mycket tryckluft att resan kan fortsätta till närmaste servicestation.

Hur långt kan man köra på ett reservdäck?

Det går att köra relativt långt med ett reparerat däck, men byt det skadade däcket så fort som möjligt. Kör inte fortare än 60–80 kilometer i timmen.

Hur många mil får man köra med reservdäck?

Deras högsta hastighet utan luft är 80 km/h och de kan användas för att köra en sträcka upp till 80 km.

Var kan man köpa reservhjul?

Reservhjul, lagningssats eller punkteringsfria däck? Bythjul.

Hur långt kan man köra med ett reservdäck?

Nödreservhjul. Ett smalare däck än bilens däck. Två typer finns: ett större som förvaras utan ringtryck och ett mindre som förvaras med rätt ringtryck. Däcken går i regel att köra i farter upp till 80 kilometer i timmen under kortare sträckor.

Var köpa reservdäck?

Hos oss på DÄCK365 hittar du alltid billiga däck och fälgar som passar din bil. Vi har ett stort sortiment av prisvärda sommardäck och vinterdäck från de största däcktillverkarna. Om du söker dubbade vinterdäck eller dubbfria vinterdäck har vi ett stort utbud av däck anpassade för vårt nordiska klimat.

Var kan man köpa reservdäck?

Vi har Reservdäck på burk för alla behov – mekonomen.se.

Share this post