Innehållsförteckning
Vad har kalium för funktion i kroppen?
Kalium behövs för kroppens nerv- och muskelfunktion samt för att reglera blodtrycket.
Varför brist på kalium?
Vad beror Kaliumbrist på? Kaliumbrist beror vanligtvis på ökade kaliumförluster i njurarna vilket kan ses vid behandling med urindrivande läkemedel. Man kan också förlora mycket kalium genom diarré, kräkning eller överdriven svettning. Stort laktritsintag är också en vanlig orsak till lätt sänkt kaliumvärde.
Varför behöver man kaliumklorid?
Vad Kaliumklorid Orifarm är och vad det används för Kaliumbrist kan uppstå i samband med vissa sjukdomar och vid behandling med olika urindrivande medel. Du kan använda Kaliumklorid Orifarm för att förebygga eller behandla låga halter av kalium i blodet.
Kan man få i sig för mycket kalium?
Kan man få i sig för mycket kalium? Ett långvarigt högt kaliumintag kan påverka hjärtfunktionen hos individer med nedsatt njurfunktion. Kosttillskott kan bidra till ett för högt intag vilket kan leda till hyperkalemi, ett livsfarligt tillstånd som orsakar rubbningar i hjärtrytmen vilket i sin tur kan utgöra en risk för hjärtstillestånd.
Vad är kalium för din hälsa?
Kalium motverkar hjärt-kärlproblem och är viktig för energi-produktionen, blodsockret, nerverna och musklernas funktion. Kalium är betydande för ben-stommen, tarmfunktionen och njurarna bland annat. Som en av de mest förekommande mineralerna i kroppen spelar kalium mycket en viktig roll för din hälsa.
Kan du få behandling om kaliumvärdet är högt?
Om ditt kaliumvärde är högt kan du få behandling. Vilken behandling du får beror på vad som orsakar det höga värdet. Ibland kan det räcka att undvika mat som innehåller kalium för att kaliumvärdet ska sänkas. Några exempel på mat som innehåller mycket kalium är nötter, choklad, citrusfrukter och banan.
Kan förhöjda kaliumvärden ses vid tillstånd där kaliumregleringen fungerar sämre?
Förhöjda kaliumvärden kan ses vid tillstånd där kaliumregleringen fungerar sämre till följd av nedsatt njurfunktion eller brist på hormonet aldosteron.