Allmänning

Hur manga mil kan en snoskoter ga?

Hur många mil kan en snöskoter gå?

Man brukar väl säga att man ska byta kedja och drev efter 5-600 mil om man ska vara seriös. Lager till drivaxeln kan vara lika att byta i samma veva. Av nån anledning är det ungefär lika långt som en TRA-variatorn går utan renovering men det börjar nog bli dags för det också.

Vad krävs för skotersafari?

Alla som har ett körkort eller traktorkort får köra snöskoter inom organiserad turistverksamhet….Vad gäller vid skotersafari?

  • gruppen består av högst tio förare.
  • den som leder färden har förarbevis för snöskoter.
  • färden går längs en sträcka som ledaren har bestämt i förväg.

Hur många mil på en skoter?

Du kanske har en fräsch skoter med nya kolvar m.m. men när man närmar sig tusen mil så närmar sig det mesta slutet av sin livstid. Alltså typ alla möjliga lager, variatorer m.m. Sen finns det såklart 1000mila ex där alla slitdelar är utbytta.

Hur långt har en skoter gått?

tänk på att de flesta som tcker att det är kul att köra skoter och köper en ny maskin kör 200 mil eller mer per år, så efter tre år så har en sån maskin ofta gått 500-700 mil men kan vara i utmärkt skick om det inte är för tuktad.

Vad är långt för en skoter?

Hur lång skoter ska man ha?

Välkänd medlem. jag gillar halv långa. 345 är perfekt för mig då dom går att plåga bra efter led och tar sig riktigt bra i ospårat. men kan nog mkt väl bli en 365 nästa gång då ja gillar dom oxå.

Får barn köra snöskoter?

Du måste vara 16 år och ha förarbevis för att få köra snöskoter, om du inte tog körkort eller traktorkort före den 1 januari 2000. Använda en godkänd hjälm utifrån de föreskrifter som finns. Barn under sju år kan använda annan lämplig hjälm. Högsta tillåtna hastighet för snöskoter är 70 km/tim.

Hur hårt ska man spänna mattan?

Rekomendationen av Skidoo är vid precis mitt på slidsen så ska mattan ”glappa” 3 cm vid ett tryck på 7 kg! Detta gäller på alla högprestanda maskiner iaf….

Vilken längd på snöskoter?

Dimensioner

Torrvikt, kg / Med elstart, kg 185
Längd, mm 3327
Bredd, mm 1181
Höjd, mm 1247
Antal personer 1

Hur stor är en snöskoter?

Arbetsskotrar (Utility) Har lång drivmatta, förekommer som smal (38–41 cm), bredbandare (41 cm-60 cm) eller två drivmattor i bredd (dubbelbandare), i regel dubbeldyna, stark motor och variator bestyckad för låg fart.

Share this post