Rekommendationer

Vad ar 80-talet kant for?

Vad är 80-talet känt för?

Även AIDS och HIV är fenomen som starkt förknippas med decenniet, eftersom det var då dessa fenomen blev allmänt kända. Inom populärmusiken är synthpop och hårdrock två stora strömningar i början av årtiondet. Mot slutet börjar synthar och trummaskiner användas inom allt fler musikstilar.

På vilket sätt blev det populärt att tillaga mat under 1980 talet?

Att laga mat i en lergryta i ugnen var också ett vanligt inslag i de svenska köken under 80-talet. Det var vanligt att göra kyckling i lergryta, eller en fiskgryta. Currygrytan “Fläskfilé indiana” med banan och ananas smakar mycket 80-tal, liksom varma mackor, ostfondue, kreolsk gryta med räkor och kassler med ananas.

Vad gjorde barn på 80-talet?

Den lille 80-talisten växte upp under en tid då barn fick börja ta plats – de curlades och lärde sig att få sin vilja igenom. I dag beskrivs 80-talisterna ofta som tjafsiga, politiskt korrekta och till brädden fyllda av självförtroende.

Vill leva på 80-talet?

Midjekort kavaj, benvärmare och färglada pumps var hett mode på 80-talet. 80-talet var en färgexplosion med dynamiska former även för inredningen. Volanggardiner, glasbord, kinamattor och mikrovågsugn var viktiga ingredienser om man ville vara trendig.

Vad åt vi för mat i Sverige på 1980 talet?

Det här åt vi på 80-talet:

  1. Rostbiff med potatissallad. Rostbiff med potatissallad gick hem på 80-talet.
  2. Räkcocktail. Folkligt, festligt, fullsatt!
  3. Croque monsieur. Säg bonjour till Croque monsieur.
  4. Paté Paté med cornichons och cumberlandsås blev på modet.
  5. Päron med After Eight.

Hur var det att leva på 80-talet?

Den typiske 80-talisten beskrivs som militant, politiskt korrekt, bortskämd och individualistisk. – Allt ska problematiseras, det ska gnällas och argumenteras, vilket gör den här generationen ganska tråkig, säger framtidsforskaren Peter Majanen, vd på Quattroporte.

https://www.youtube.com/watch?v=sTjjS5nN7xM

Share this post