Allmänning

Hur mycket tjanar brevbarare postnord?

Hur mycket tjänar brevbärare postnord?

En brevbärare på Postnord tjänar drygt 26 700 kronor i månaden i genomsnitt om hen jobbar heltid. Det uppger Seko Posten i mars 2022. En brevbärare på Citymail tjänar drygt 24 800 kronor i månaden i genomsnitt på en heltidstjänst, enligt Seko Citymailklubben.

Hur mycket tjänar man om man jobbar på posten?

Högsta och lägsta löneomfång för personer i Brevbärare och brevsorterare – från 23 374 kr till 37 706 kr per månad – 2022. En Brevbärare och brevsorterare tjänar vanligtvis mellan 23 374 kr och 30 507 kr brutto per månad som nyanställd.

Är det bra att jobba på postnord?

PostNord utför den så viktiga samhällsomfattande postservicen som många i Sverige är beroende av. För dig som redan arbetar här innebär det att du kan jobba inom brevbäring, sortering och distribution på flera platser runt om i landet. Din kompetens behövs i hela Sverige!

Hur är det att jobba som brevbärare?

Brevbärare arbetar med att sortera och dela ut post. Det är viktigt att posten kommer fram i tid och till rätt person. Därför måste brevbäraren vara bra på att hantera sin tid och kunna arbeta självständigt eftersom man ofta arbetar ensam.

Hur mycket får man i lön som tidningsbud?

28 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

När får man lön PostNord?

Tjänstemän brukar normalt få sin lön samma månad som den tjänas in. Det betyder att om du till exempel börjar din anställning den 1 januari och har månadslön, så är det vanligt att du får den första lönen utbetald den 25 januari. Det är också vanligt att olika typer av lönetillägg och löneavdrag sker månaden efter.

Vad gör en Postsorterare?

Postsorterare organiserar posten före sortering och sköter brevsorteringsmaskinen. Det mesta av posten sorteras numera maskinellt, men de brev som maskinen inte klarar av att hantera sorteras manuellt. Att kunna tala och läsa svenska är viktigt för att kunna tyda adresser på olika försändelser.

Vad tjänar man på att köra postbil?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2017 23 800 kronor 26 300 kronor
2018 25 600 kronor 26 600 kronor
2019 28 500 kronor 28 800 kronor
2020 26 600 kronor 26 500 kronor

Är det svårt att vara brevbärare?

Vilka egenskaper behövs för att bli en bra brevbärare? Noggrannhet – du måste vara noggrann vid sorteringen och se till så att rätt post kommer till rätt adress. Lugn – det gäller att behålla fokus även om tempot är högt. Uthållighet – dels måste du vara fysiskt uthållig, dels klara av att göra samma sak varje dag.

Hur är det att jobba som tidningsbud?

Tidningsbud utbildas internt på arbetsplatsen. Nya tidningsbud får lära sig det praktiska arbetet genom att följa med ett erfaret bud. Eftersom tidningsutdelning är ett nattarbete, krävs det att man är 18 år. Även krav på B-körkort och tillgång till egen bil kan förekomma.

Share this post