Trendig

Kan man ta ut foraldrapenning nar man ar permitterad?

Kan man ta ut föräldrapenning när man är permitterad?

Ja, du kan vara föräldraledig den del av dagen som du avstår från arbete för att vårda ditt barn. Får jag behålla min tidigare SGI när jag får lägre lön på grund av korttidsarbete? Ja, om din arbetsgivare har rätt till statligt stöd vid korttidsarbete grundas din SGI på inkomsten du hade före korttidsarbetet.

Hur vet jag om jag är Korttidspermitterad?

Hur vet jag om min arbetsgivare tecknat avtal om korttidspermittering? Hör med din arbetsgivare och be dem att visa avtalet som de tecknat med HRF. Vi har i dag ingen möjlighet att kontakta medlemmar vars arbetsgivare som har tecknat avtal om korttidspermittering.

Hur mycket lön har en permitterad anställd?

Vanligtvis har en permitterad anställd rätt till samma lön som han eller hon har vid arbete. Som mest kan dina anställda gå ner till 40 procents arbetstid men ändå behålla 90 procent av lönen. Du som arbetsgivare kan minska lönekostnaderna för din medarbetare med ungefär hälften.

Hur länge ska en förälder vara föräldraledig?

Föräldraledighetslagen ger arbetstagare rätt att vara lediga för att ta hand om sina barn när de är små. Bland annat har en förälder rätt att vara helt föräldraledig 18 månader från att barnet fötts eller adopterats.

När ska medarbetaren förlänga sin föräldraledighet?

Hen har rätt att vara ledig under en sammanhängande tid av minst sju veckor före den beräknade tidpunkten för förlossningen och sju veckor efter förlossningen. Om medarbetaren vill förlänga sin föräldraledighet, ska hen meddela dig som arbetsgivare senast två månader innan hen skulle börjat jobba.

När Har du rätt till föräldraledighet?

Föräldrar har rätt till föräldraledighet när de får eller adopterar ett barn. Om din anställda vill ta föräldraledigt måste hen anmäla det till dig som arbetsgivare minst två månader före ledighetens början. Anställda som har sjuka barn har rätt att vara lediga från arbetet med tillfällig föräldrapenning (VAB).

Share this post